Aprórákkal szórt tőkehalsteak

Az aprórákkal szórt tőkehalsteak recept hozzávalói

60 dkg tőkehal, 20 dkg aprórák, só, 10 dkg vadrizs, 28 dkg rizs, 1 db paradicsom, 1 db piros kaliforniai paprika, 2 dl tejszín, 1 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál szójaszósz, 10 dkg jázminrizs

 

Aprórákkal szórt tőkehalsteak

Aprórákkal szórt tőkehalsteak

 

Az aprórákkal szórt tőkehalsteak recept elkészítése

 

Halas recept, tudják, ha lehetőség van rá, egyenek halat minél többször! Persze a hal önmagában nem elég, jó recept is kell hozzá. Nos, ezért van a Mit főzzünk ma? Nézzék meg az aktuális haltippet, és ha megtetszett, készítsék is el!

A tőkehalat négy nagy steak-darabra vágjuk. Megsózzuk, serpenyőben közepes lángon szépen megsütjük. A tőkehalhoz aktuális árat itt találnak.

A jázminrizst és a vadrizst külön, bő sós vízben megfőzzük, kb. 20 perc alatt. Leszűrjük, és összekeverjük a kétfajta rizst.

 

2

2

 

A rákot kevés olajon lepirítjuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, az apró kockára vágott kaliforniai paprikát, a kockára vágott paradicsomot. Meglocsoljuk szójaszósszal és sózzuk. A vadrizs mellé tálaljuk a halat és a rákos ragut.

Egy másik halas receptet (szívünk csücske, tudják!) itt találnak.

Ha szeretnének még böngészni további halas, esetleg rákos, kagylós receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Reméljük, találnak majd újdonságot, és el is készítik. Van amúgy békacomb recept is, de ha akinek kedve támad rá, csigára is bukkan. Jöjjenek holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Aprórákkal szórt tőkehalsteak
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.