Balatoni fogasfilé keszthelyi módra

Hozzávalók, balatoni fogasfilé keszthelyi módra

80 dkg fogasfilé
5 dkg gomba
5 dkg zöldpaprika
5 dkg paradicsom
2 dkg újhagyma
5 dkg vaj
1 csomag petrezselyemzöld
1 dl tejszín
fehérbor

 

Balatoni fogasfilé keszthelyi módra

Balatoni fogasfilé keszthelyi módra

 

A balatoni fogasfilé keszthelyi módra recept elkészítése

 

A fogasfilét sózzuk, lisztezzük, vajon elősütjük. A visszamaradt zsiradékban karikára vágott póréhagymát és  kockára vágott  paprikát (piros-sárga-zöld) teszünk, majd hozzáadjuk a paradicsomot (concassét) és  a  gombát. A süllőhöz (fogas) aktuális árat itt találnak. A Viktória tavi fogashoz pedig itt.

Sózzuk, borsozzuk, kevés fehérbort öntünk rá, a tejszín a legvégén kerül bele. A fogasfilét visszatesszük a ragu tetejére, és az egészet 10 percre belerakjuk a sütőbe, hogy összepárolódjanak.

Vajas petrezselymes burgonyát ajánlok önöknek.

Jó étvágyat kívánok!

Kattintson ide egy másik halételért!

 

Cím
recipe image
Recept neve
Balatoni fogasfilé keszthelyi módra
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.