Balatoni fogasfilé keszthelyi módra

A balatoni fogasfilé keszthelyi módra recept hozzávalói

80 dkg fogasfilé, 5 dkg gomba, 5 dkg zöldpaprika, 5 dkg paradicsom, 2 dkg újhagyma, 5 dkg vaj, 1 csomag petrezselyemzöld, 1 dl tejszín, fehérbor

Balatoni fogasfilé keszthelyi módra

Balatoni fogasfilé keszthelyi módra

 

A balatoni fogasfilé keszthelyi módra recept elkészítése

 

Az az igazság, vagy hozzájutunk balatoni fogasfiléhez, vagy nem. Persze hogy van alternatív megoldás, gondoltunk mindenre. Nézzék meg, készítsék is el így!

A fogasfilét sózzuk, lisztezzük, vajon elősütjük. A visszamaradt zsiradékban karikára vágott póréhagymát és  kockára vágott  paprikát (piros-sárga-zöld) teszünk, majd hozzáadjuk a paradicsomot (concassét) és  a  gombát. A süllőhöz (fogas) aktuális árat itt találnak. A Viktória tavi fogashoz pedig itt.

Sózzuk, borsozzuk, kevés fehérbort öntünk rá, a tejszín a legvégén kerül bele. A fogasfilét visszatesszük a ragu tetejére, és az egészet 10 percre belerakjuk a sütőbe, hogy összepárolódjanak.

Vajas petrezselymes burgonyát ajánlok önöknek.

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Jó étvágyat kívánok!

Kattintson ide egy másik halételért!

Cím
recipe image
Recept neve
Balatoni fogasfilé keszthelyi módra
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.