Balatoni fogasfilé lencsés sütőtökágyon

Hozzávalók, balatoni fogasfilé lencsés sütőtökágyon

70 dkg fogasfilé
1 evőkanál chili
2 evőkanál szójaszósz
0,5 dl narancslé
1 dkg gyömbér
50 dkg sütőtök
15 dkg lencse
1 evőkanál szezámolaj
késhegynyi szezámmag
1 csomag petrezselyem
késhegynyi cukor
5 dkg vaj

 

Balatoni fogasfilé lencsés sütőtökágyon

Balatoni fogasfilé lencsés sütőtökágyon

 

A balatoni fogasfilé lencsés sütőtökágyon recept elkészítése

 

Lencsét ne csak újévkor, szoktuk ezt is mondogatni. Most nagyon rafináltan elegyítjük az ízeket, fogas-lencse-chilipaszta-sütőtök alapon.

A lencsét zöldségalaplében megfőzzük, lehűtjük, leszűrjük. A fogasfilét sózzuk, vajon megsütjük. Zsiradékában a cukrot enyhén megpirítjuk a chilipasztával együtt, majd hozzáadjuk a szeletekre vágott sütőtököt. A fogashoz (a Viktória tavi fogasfilé is tökéletes ehhez az ételhez) aktuális árat itt találnak.

Ráreszeljük a gyömbért,  narancslével, szójaszósszal felengedjük, végül zöldségalaplével beforraljuk. Tálalás előtt hozzáadjuk a lencsét, majd a fogasfilé társaságában tálaljuk, szezámolajjal finomítjuk, pirított szezámmaggal díszítjük.

Látható, hogy luxus a lencsét csak újévkor használni. Egészséges, finom, kitűnő kiegészítő - itt is van még egy lencsés recept!

Ha szeretnének még böngészni további halas, esetleg rákos, kagylós receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Reméljük, találnak majd újdonságot, és el is készítik. Jöjjenek holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Balatoni fogasfilé lencsés sütőtökágyon
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.