Balatoni keszeg márványsajttal

A balatoni keszeg márványsajttal recept hozzávalói

  • só,
  • bors,
  • 6 dkg márványsajt,
  • 5 dkg vaj,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • 1 gerezd cukkini,
  • 2 db paradicsom,
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa,
  • reszelt parmezán sajt,
  • petrezselyem
Balatoni keszeg márványsajttal

Balatoni keszeg márványsajttal

 

A balatoni keszeg márványsajttal recept elkészítése

 

Bár ez természetes, azért hadd hangsúlyozzam: a halat alaposan tisztítsuk meg pikkelyeitől. Folyó víz alatt mossuk ki, és természetesen csöpögtessük le, irdaljuk be. Ennél az ételnél ez a legmunkaigényesebb folyamat. A keszeg hasüregét sózzuk, borsozzuk, majd márványsajttal betöltjük. A nyílást fogvájóval lezárjuk. A keszeghez aktuális árat itt találnak.

Meg kell jegyeznem: ennek az ételnek a titka a sajt. A sajt olyan a konyhában mint a legnemesebb fűszer, és azt kell mondanom, ha ízléssel és ügyesen használjuk, jó néhány vendéget kötünk a konyhánkhoz. Csak győzzük majd erővel a sok-sok ember meghívását!

Tűzálló tálat olvasztott vajjal kikenünk, belerakjuk a cukkiniszeletet és a félbevágott paradicsomokat, a szétnyomott fokhagymával és sóval ízesítjük, és ráhelyezzük a halat. A parmezánt a vágott petrezselyemzölddel és a zsemlemorzsával összekeverjük - figyelem, ez nagyon ügyes trükk, mivel kapunk egy nemcsak látványos, hanem finom fűszerköntöst is -, majd rászórjuk a halra.

Meglocsoljuk még egy kis olvasztott vajjal, 180 fokon kb. 20 percig sütjük. Azt hiszem, nem borzasztóan időigényes ez a recept, az eredményét pedig azt mondom, próbálják ki. Meg fogja érni!

 

Keszeg, kicsit másképp. Nézzék meg ezt a verziót is!

 

Ha szeretnének még böngészni további halas, esetleg rákos, kagylós receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Reméljük, találnak majd újdonságot, és el is készítik.

Ha körülnéznének még húsos receptek között is, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet.

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza Önöket holnap is, jöjjenek!

Jó étvágyat kívánunk!Comments are closed.