Bazsalikomos fogasfilé

A bazsalikomos fogasfilé recept hozzávalói

80 dkg fogasfilé, só, bors, bazsalikom, 20 dkg paradicsom, 10 dkg mozzarella sajt, 40 dkg burgonya, 2 db tojás, szerecsendió, olaj a sütéshez

Bazsalikomos fogasfilé, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

Bazsalikomos fogasfilé, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

 

A bazsalikomos fogasfilé recept elkészítése

 

Ha van rá mód, balatoni fogasból készítsék, de természetesen adunk alternatívát. Ahogyan azt már a Mit főzzünk ma? kedves felhasználói, Olvasói már megszokhatták. Nézzék meg, hogyan készül, készítsék el Önök is így!

A balatoni fogast kifilézzük, sózzuk, zsemlemorzsába mártjuk és kisütjük. A süllő/fogashoz aktuális árat itt találnak. A raguhoz a paprikát kockára vágjuk, feldaraboljuk a paradicsomot és a mozzarellát is, természetesen kockára. Az egészet összekeverjük, bazsalikommal, sóval, borssal ízesítjük.

Körete pommes du chez lesz: a burgonyát héjában megfőzzük, megtisztítjuk, s még forrón átnyomjuk a burgonyatörőn. Szerecsendióval, tojással összekeverjük, habzsákba töltjük, s a tál szélére kis formákat készítünk, sütőben pár percig sütjük, amíg szép barna lesz.

Tálalásnál egyszerű a dolgunk, hiszen a burgonya már a tálon van, középre kerül a ragu, rá pedig a finom balatoni fogas.

 

Egy másik remek fogasreceptet itt találnak!

 

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!
(20030516)

Cím
recipe image
Recept neve
Bazsalikomos fogasfilé
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.