A bazsalikomos, parmezános fogas recept hozzávalói
- 60 dkg bőr nélküli fogasfilé,
- 0,3 dkg kenyér,
- 1 csokor bazsalikom,
- 6 dkg reszelt parmezán,
- 4 dkg vaj,
- A tepsi kikenéséhez vaj,
- só,
- bors,
- A graten burgonyához:
- 40 dkg burgonya,
- 4 dl tejszín,
- 1 gerezd fokhagyma,
- szerecsendió,
- bors,
- só,
- A tepsi kikenéséhez vaj,
- A salátához:
- 1 db jégsaláta,
- 4 levél lollo rosso,
- 1 db grapefruit,
- 1 db narancs,
- 1/2 dl olívaolaj,
- 1 evőkanál méz,
- gyömbér,
- só,
- bors (őrölt),
- 2 darab Golden Food zölddió
Bazsalikomos, parmezános fogas
A bazsalikomos, parmezános fogas recept elkészítése
A fogasfilé különleges fogásnak számított mindig, most is az. Természetesen adunk aktuális árat, ami, talán nem is annyira vészes, ha mondjuk a marhahúsárakkal vetjük össze. Nyilván nem lesz hétköznapi fogás a fogas, de családi ünnepekkor remek ötlet elkészíteni.
A fogast vékony, tenyérnyi szeletekre vágjuk. Enyhén besózzuk, beborsozzuk. A tepsit vékonyan kivajazzuk, a fogas-szeleteket ráfektetjük. A fogashoz aktuális árat itt találnak.
A morzsához a kenyeret lehéjazzuk, a kenyér belét, apró darabokra tépjük, sütőben kissé megszikkasztjuk. A fölaprított bazsalikommal, a parmezánnal meg az olvasztott vajjal összedolgozzuk. Az így elkészített ízes morzsát a halszeletek tetejére halmozzuk, majd előmelegített sütőben 180°C-on, ropogósra sütjük.
A graten burgonya elkészítése
A graten burgonyához a burgonyát megtisztítjuk és nagyon vékony szeletekre vágjuk. A tejszínt megsózzuk, megborsozzuk, a zúzott fokhagymával és csipetnyi szerecsendióval fűszerezzük. A szeletelt burgonyát hozzáadjuk, és jól összekeverjük. Kivajazott, 5 centi mély tepsibe simítjuk, és előmelegített sütőben 140°C-on, 50 percig sütjük.
A salátához a jégsalátát és a lollo rosso salátát megmossuk, leszárogatjuk, és falatnyi darabokra tépjük. A citrusokat kifilézzük, a visszamaradt gyümölcs hús levét kifacsarjuk, a gyümölcs filéket, meg a vékony szeletekre vágott zölddiót rászórjuk a salátával összeforgatjuk. A gyümölcs levét az olívaolajjal, a mézzel és a reszelt gyömbérrel összekeverjük, megsózzuk, megborsozzuk, majd a salátára öntjük, és jól behűtjük.
Tálaláskor a halat a felkockázott graten burgonyával és a salátával körítjük.
Ha ízlett a fogas, itt egy receptválogatás hozzá.
Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!
Jó étvágyat kívánunk!