Bazsalikomos, parmezános fogas

A bazsalikomos, parmezános fogas recept hozzávalói

  • 60 dkg bőr nélküli fogasfilé,
  • 0,3 dkg kenyér,
  • 1 csokor bazsalikom,
  • 6 dkg reszelt parmezán,
  • 4 dkg vaj,
  • A tepsi kikenéséhez vaj,
  • só,
  • bors,
  • A graten burgonyához:
  • 40 dkg burgonya,
  • 4 dl tejszín,
  • 1 gerezd fokhagyma,
  • szerecsendió,
  • bors,
  • só,
  • A tepsi kikenéséhez vaj,
  • A salátához:
  • 1 db jégsaláta,
  • 4 levél lollo rosso,
  • 1 db grapefruit,
  • 1 db narancs,
  • 1/2 dl olívaolaj,
  • 1 evőkanál méz,
  • gyömbér,
  • só,
  • bors (őrölt),
  • 2 darab Golden Food zölddió
Bazsalikomos, parmezános fogas

Bazsalikomos, parmezános fogas

 

A bazsalikomos, parmezános fogas recept elkészítése

 

A fogasfilé különleges fogásnak számított mindig, most is az. Természetesen adunk aktuális árat, ami, talán nem is annyira vészes, ha mondjuk a marhahúsárakkal vetjük össze. Nyilván nem lesz hétköznapi fogás a fogas, de családi ünnepekkor remek ötlet elkészíteni.

A fogast vékony, tenyérnyi szeletekre vágjuk. Enyhén besózzuk, beborsozzuk. A tepsit vékonyan kivajazzuk, a fogas-szeleteket ráfektetjük. A fogashoz aktuális árat itt találnak.

A morzsához a kenyeret lehéjazzuk, a kenyér belét, apró darabokra tépjük, sütőben kissé megszikkasztjuk. A fölaprított bazsalikommal, a parmezánnal meg az olvasztott vajjal összedolgozzuk. Az így elkészített ízes morzsát a halszeletek tetejére halmozzuk, majd előmelegített sütőben 180°C-on, ropogósra sütjük.

A graten burgonya elkészítése

A graten burgonyához a burgonyát megtisztítjuk és nagyon vékony szeletekre vágjuk. A tejszínt megsózzuk, megborsozzuk, a zúzott fokhagymával és csipetnyi szerecsendióval fűszerezzük. A szeletelt burgonyát hozzáadjuk, és jól összekeverjük. Kivajazott, 5 centi mély tepsibe simítjuk, és előmelegített sütőben 140°C-on, 50 percig sütjük.

A salátához a jégsalátát és a lollo rosso salátát megmossuk, leszárogatjuk, és falatnyi darabokra tépjük. A citrusokat kifilézzük, a visszamaradt gyümölcs hús levét kifacsarjuk, a gyümölcs filéket, meg a vékony szeletekre vágott zölddiót rászórjuk a salátával összeforgatjuk. A gyümölcs levét az olívaolajjal, a mézzel és a reszelt gyömbérrel összekeverjük, megsózzuk, megborsozzuk, majd a salátára öntjük, és jól behűtjük.

Tálaláskor a halat a felkockázott graten burgonyával és a salátával körítjük.

 

Ha ízlett a fogas, itt egy receptválogatás hozzá.

 

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Bazsalikomos, parmezános fogas
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.