Békacomb citromos mártásban

Hozzávalók, békacomb citromos mártásban

1 db répa,
1 db zellergumó,
40 dkg főtt rizs,
só,
cukor,
1 dl fehérbor,
2 dl tejszín,
1 db lime,
1 db citrom,
1 evőkanál liszt,
7 dkg vaj,
16 db békacomb

 

Békacomb citromos mártásban

Békacomb citromos mártásban

 

A békacomb citromos mártásban recept elkészítése

 

A zöldségeket julienne-re vágjuk, majd félretesszük. A vajat felmelegítjük, és hozzáadjuk a lisztet. A tejszínt, a fehérbort, a lime levét, a citrom felének a levét is hozzáadjuk. Reszelünk bele citrom- és limehéjat is. Sózzuk és beforraljuk.

Egy serpenyőben kevés olívaolajat melegítünk. A békacombokat hirtelen kicsit megsütjük benne. Hozzáadjuk a julienne-re vágott zöldségeket, és lepirítjuk. A békacombokhoz aktuális árat itt találnak. Ráöntjük a citromos mártást. Összekeverjük, és párolt rizzsel tálaljuk.

Egy másik igazán különleges receptet itt találnak!

Ha szeretnének még böngészni további halas, esetleg rákos, kagylós receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Reméljük, találnak majd újdonságot, és el is készítik. Jöjjenek holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!
(20080310H)

Cím
recipe image
Recept neve
Békacomb citromos mártásban
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.