Békacomb tejszínes szalmazöldséggel

A békacomb tejszínes szalmazöldséggel recept hozzávalói

1 kg békacomb, 2 szál sárgarépa, 1 zellergumó, 2 db cukkini, 1 db sárga kaliforniai paprika, 5 dl tejszín, 1 dl száraz fehérbor, 5 cl olívaolaj, 1 csokor petrezselyem, só, őrölt fehér bors, 2 db avokádó, 50 g paradicsompüré, 10 dkg hagymacsíra, 0,5 kg vörösbab konzerv, 1 dl olaj, 3 evőkanál liszt, bors

Békacomb tejszínes szalmazöldséggel

Békacomb tejszínes szalmazöldséggel

A békacomb tejszínes szalmazöldséggel recept elkészítése

 

Ez a békacomb-variáció tényleg egy serpenyőben készülő étel. Gyorsan megvan, és nagyon finom. Nézzék meg, hogyan készül, és készítsék is el otthon!

Most azzal kezdjük, hogy a fagyasztott békacombokat sós, hideg vízben olvasszuk ki. A megmosott, megtisztított zöldségeket vágjuk fel julienne-re. A kiolvadt békacombokat sózzuk be egy kicsit. A békacombhoz aktuális árat itt találnak.

Forró olívaolajon süssük elő, majd tegyük egy tányérra. Ugyanebben a zsiradékban fonnyasszuk meg a zöldségeket, sózzuk és borsozzuk őket, majd tegyük rá a bort, fokozatosan adjuk hozzá a tejszínt.

Ha elkezd beforrni mártás sűrűségűre, tegyük bele a békát, és forraljuk össze. A végén szórjuk meg finomra vágott petrezselyemmel. Ha gondolják, adjanak még párolt rizst hozzá, de önmagában is remek étel.

 

Egy másik különleges receptet itt találnak!

 

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha körülnéznének még változatos húsos receptek között is, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak köztük, ami megtetszik, készítsék el!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! És tudják jól, természetesen várjuk vissza holnap is, mi itt leszünk!

Jó étvágyat kívánunk!



Comments are closed.