Borban párolt fűszeres hekkfilé

A borban párolt fűszeres hekkfilé recept hozzávalói

30 dkg tengeri hekkfilé, só, bors, 1 db citrom, 1 szál póréhagyma, 1 csomag petrezselyemzöld, 1 csomag kapor, 1 db babérlevél, fehérbors, 1 dl fehérbor, 2 db paradicsom, 1 csomag bazsalikom, 1 evőkanál kapribogyó, 1 csomag spenót

Borban párolt fűszeres hekkfilé

Borban párolt fűszeres hekkfilé

 

A borban párolt fűszeres hekkfilé recept elkészítése

 

A tengeri hekkfilé alapvetően egy jellegtelen, kicsit semleges ízű alapanyag – azért szeretjük, mert épp emiatt nagyon sokféle módon használhatjuk fel. Ennek a receptnek a titka a frissesség, a friss fűszerek. A hekkfiléhez aktuális árat itt találnak. Ha úgy jön ki a lépés, hogy például alaszkai tőkehalfiléhez jobb áron jutnak hozzá, elkészíthetik azzal is.

A tengeri hekkfilét fehérborban megpároljuk, sóval, borssal ízesítjük, kevés citromlét is adunk hozzá. A póréhagymát és a többi zöldfűszereket nagyobb darabokra összevágjuk a paradicsommal együtt.

Összekeverjük, fehérborecettel ízesítjük, végül pedig a a párolt , leszárított halfiléket a tetejére.

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Borban párolt fűszeres hekkfilé
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.