Borskéregben vöröstonhal

A borskéregben vöröstonhal recept hozzávalói

60 dkg vöröstonhal, bors, só, 40 dkg burgonya, 1 szál póréhagyma, ecet, 3 db tojás sárgája, 3 dl olaj, 1 teáskanál mustár, fél citrom, 1 dkg porcukor

Borskéregben vöröstonhal

Borskéregben vöröstonhal

 

A borskéregben vöröstonhal recept elkészítése

 

Mai hal: ami tonhal, reméljük, mindenki kedvence. Mert mi nagyon szeretjük. Fontos a változatosság, nos, itt a mai variáció!

Először is a burgonyát héjában megfőzzük, majd ha megfőtt, megtisztítjuk és felkarikázzuk. A vöröstonhalhoz rövid leírást itt találnak, az aktuális árakról pedig itt tájékozódhatnak!

Ezek után egy keverőtálban ecetet, cukrot, egy kevés sót és vizet összekeverünk. Ehhez a salátaléhez hozzáadjuk a felkarikázott burgonyát. A póréhagymát is karikára vágjuk, és ezt is beletesszük. Ebben a lében pár órát állni hagyjuk.

Közben majonézt készítünk: a tojássárgákat egy keverőtálban a mustárral elkeverjük. Az olajat vékony sugárban állandó kevergetés mellett hozzáadagoljuk. Sóval és citromlével ízesítjük. (Egy megjegyzés: a Mit főzzünk ma? műsorában Sorel remekül belejött a majonézkészítésbe, mondhatjuk, igazi majonézszakértő lett belőle.)

A burgonyasalátáról leöntjük a levet, és az elkészített majonézes öntethez keverjük. A tonhalat kb. 15 dekás darabokra vágjuk. Sózzuk, és megforgatjuk durvaborsban. Ezzel rákerült a borskéreg is. Kevés olajon kisütjük. A salátával tálaljuk.

 

Egy másfajta halas recept itt találnak!

 

Ha pedig szeretnének még böngészni további halas, esetleg rákos, kagylós receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Reméljük, találnak majd újdonságot, és el is készítik.

Ha válogatnának húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet.

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza Önöket holnap is, jöjjenek!

Jó étvágyat kívánunk!Comments are closed.