Borskéregben vöröstonhal

Hozzávalók, borskéregben vöröstonhal

bors,
só,
40 dkg burgonya,
1 szál póréhagyma,
ecet,
3 db tojás sárgája,
3 dl olaj,
1 teáskanál mustár,
fél citrom,
60 dkg vöröstonhal,
1 dkg porcukor

 

Borskéregben vöröstonhal

Borskéregben vöröstonhal

 

A borskéregben vöröstonhal recept elkészítése

 

Mai hal: ami tonhal, reméljük, mindenki kedvence. Mert mi nagyon szeretjük. Fontos a változatosság, nos, itt a mai variáció!

A burgonyát héjában megfőzzük. Megtisztítjuk és felkarikázzuk. A vöröstonhalhoz rövid leírást itt találnak, az aktuális árakról pedig itt tájékozódhatnak!

Egy keverőtálban ecetet, cukrot, egy kevés sót és vizet összekeverünk. Ehhez a salátaléhez hozzáadjuk a felkarikázott burgonyát. A póréhagymát is karikára vágjuk, és ezt is beletesszük. Ebben a lében pár órát állni hagyjuk.

Közben majonézt készítünk: a tojássárgákat egy keverőtálban a mustárral elkeverjük. Az olajat vékony sugárban állandó kevergetés mellett hozzáadagoljuk. Sóval és citromlével ízesítjük. (Sorel remekül belejött a majonézkészítésbe, igazi majonézszakértő lett belőle.)

A burgonyasalátáról leöntjük a levet, és az elkészített majonézes öntethez keverjük. A tonhalat kb. 15 dekás darabokra vágjuk. Sózzuk, és megforgatjuk durvaborsban. Ezzel rákerült a borskéreg is. Kevés olajon kisütjük. A salátával tálaljuk.

Egy másfajta halas recept itt találnak!

Ha pedig szeretnének még böngészni további halas, esetleg rákos, kagylós receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Reméljük, találnak majd újdonságot, és el is készítik. Jöjjenek holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Borskéregben vöröstonhal
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.