Busafilé pirított fokhagymával

Hozzávalók, busafilé pirított fokhagymával

  • 4 szelet busafilé,
  • só,
  • durvára tört színes bors,
  • 4 gerezd fokhagyma,
  • 0,5 dl olívaolaj,
  • 2 szál sárgarépa,
  • 1 nagy piros kaliforniai paprika,
  • 3 db cukkini,
  • 2 közepes fej lilahagyma,
  • 3 dkg vaj,
  • só,
  • őrölt bors,
  • 1 csokor oregánó

 

Busafilé pirított fokhagymával

Busafilé pirított fokhagymával

 

A busafilé pirított fokhagymával recept elkészítése

 

A megmosott, leszárított busafilét sóval, színes borssal, a zúzott fokhagymával, fűszerezzük, és a közepesen forró olívaolajon minden oldalukat pirosra sütjük. A busafiléhez aktuális árat itt találnak.

A körethez, a megtisztított sárgarépát, a piros kaliforniai paprikát, a cukkinit, 4 centis hasábokra daraboljuk, a lilahagymát cikkekre vágjuk, és a forró vajra tesszük. Sóval, borssal, az apróra vágott oregánóval fűszerezzük. Fedővel letakarjuk, és magas lángon sütjük. Sülés közben gyakran kevergetjük, hogy ne égjen le.

Amikor a zöldségek puhára sültek, tányérra halmozzuk, ráfektetjük a frissen sült busaszeletet, oregánóval díszítjük. Friss pékáruval kínáljuk.

Ha szeretnének még böngészni további halas, esetleg rákos, kagylós receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Reméljük, találnak majd újdonságot, és el is készítik. Jöjjenek holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Busafilé pirított fokhagymával
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.