Camparimártásos királyrák

Hozzávalók, camparimártásos királyrák

  • 0,5 kg királyrák,
  •  3 db tojás,
  •  10 dkg liszt,
  • 3 dl narancslé,
  •  1 kávéskanál keményítő,
  •  1 evőkanál tejszín,
  •  1 dl campari

 

Camparimártásos királyrák

Camparimártásos királyrák

 

A camparimártásos királyrák elkészítése

 

Ez egy könnyed fogás, hölgyek figyelmébe különösen ajánlom. Sorel azt mondta, keres rá alkalmat, hogy kipróbálja, sikere lesz-e vele. Én drukkolok neki. (Robi)

Megtisztítom a rákokat, majd bevágom, sózom, bundázom, azaz megforgatom lisztben és tojásban. Így készítünk párizsi bundát. Bő zsírban kisütöm.

Közben elkészítem a camparimártást. A narancslevet felforralom - ha nagyon savanyú, ízesítem kevés cukorral , majd beleöntöm a camparit, keményítővel sűrítem. A campari aktuális árát itt találja.

Tejszínből nagyon keveset kell a mártásba tenni, hogy szép fényes legyen, az íze pedig egy kicsit teltebb. A tányérra egy kevés mártást teszek, ráhelyezem a rákokat. Díszítésnek narancsot és zöldfűszert használok.

Ha szeretnének még böngészni további halas, esetleg rákos, kagylós receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Reméljük, találnak majd újdonságot, és el is készítik. Jöjjenek holnap is!

Jó étvágyat kívánok!

Cím
recipe image
Recept neve
Camparimártásos királyrák
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.