Cesena-i házi recept

Hozzávalók

20 dkg hal, 3 fél, színes paprika, fokhagyma, 1 fej hagyma, 1 csomag petrezselyem, só, bors, olaj (olíva), borecet

 

Cesena-i házi recept

Cesena-i házi recept

 

Olívaolajat hevítünk, a hagymát pedig durvára vágjuk.

A lényeg, hogy ezt az ételt hirtelen, nagy lángon kell főzni, akkor lesz az igazi.

Nagyobb darabokra vágott színes paprikát használunk, íze és persze esztétikai hatása miatt is.

Belekerül a hal, só, bors ízlés szerint, egy kevés borecet ez nemcsak pikáns ízt fog adni, de össze is tartja a halak húsát. Sok-sok petrezselyemzöld kell hozzá.

A borecettől nem kell félni, az édes paprika ellensúlyozni fogja savanyúságát.

Ha valóban olaszosak akarok lenni, ciabattával, ezzel az igazi itáliai-mediterrán kenyérrel tálaljuk.

Legyen inkább sült hal? Rendben! Kivételesen nem hekket ajánlunk sütni, hanem egy remek folyami megoldást, pisztrángot. És nem csak sima sütögetésről lesz szó...

Jó étvágyat kívánunk!

 

Cím
recipe image
Recept neve
Cesena-i házi recept
Author Name
Published On
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.