Citrusos vajhal friss parajsalátával

Hozzávalók, citrusos vajhal friss parajsalátával

1 db lime
1 db citrom
2 db narancs
2 szál kakukkfű
50 dkg spenót (paraj)
színes bors

olívaolaj
80 dkg vajhal
3 db grapefruit

 

Citrusos vajhal friss parajsalátával

Citrusos vajhal friss parajsalátával

 

A citrusos vajhal friss parajsalátával recept elkészítése

 

A halakat felszeleteljük vékonyan, kettéosztjuk, az egyik rész tetejére egy-egy szelet citromot, lime-ot és narancsot teszünk, valamint egy kevés kakukkfüvet. A maradék gyümölcsöknek lereszeljük a héját, kifacsarjuk a levét.

A másik rész halszeletet beborítjuk az előző szeleteket. Cérnával átkötjük őket. Sózzuk, borsozzuk, és bedörzsöljük a citrusok héjával. Pár percig állni hagyjuk, majd kevés zsiradékon megsütjük mindkét oldalát. A vajhalhoz aktuális árat itt találnak.

A parajt megmossuk, szárát letépjük, majd kifilézzük a grapefruitot. Összekeverjük a parajjal és rálocsoljuk a citrusok levét. Kevés olívaolajat öntünk rá, jól összekeverjük, majd a megsütött, cérnától megfosztott hallal fogyasztjuk.

És itt egy másik halas recept!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Citrusos vajhal friss parajsalátával
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.