Csirke báránnyal nyárson sütve fokhagymás rákraguval

Hozzávalók, csirke báránnyal nyárson sütve fokhagymás rákraguval

30 dkg báránygerinc
30 dkg csirkemellfilé

bors
tárkony
40 dkg rákhús
10 dkg vaj
8 gerezd fokhagyma
1 csomag petrezselyemzöld
1 dl fehérbor
2 db citrom leve
1 evőkanál paprikakrém
kenyér

 

Csirke báránnyal nyárson sütve fokhagymás rákraguval

Csirke báránnyal nyárson sütve fokhagymás rákraguval

 

A csirke báránnyal nyárson sütve fokhagymás rákraguval recept elkészítése

 

A csirkemellfilét a báránygerinccel egyetemben nagyobb darabokra vágjuk. Befűszerezzük sóval, borssal, tárkonnyal, majd nyársra fűzzük. Tanácsos a szelettel keresztirányban felfűzni, ehhez akár két nyársat is használhatunk. Vajon serpenyőben megsütjük a rákot a nyárs mellett sütjük meg. A csirkemellfiléhez aktuális árat itt találnak.

A fokhagymát lapokra vágjuk, a nyárs zsiradékában megfuttatjuk, fűszerezzük, sóval, fehérborssal. Felengedjük fehérborral. Finomítjuk citrom levével. Kevés chilipaprikát is tehetünk bele. A kenyérnek levágjuk a héját, és megpirítjuk. Tálaláskor a pirított kenyérszeleteket tegyük a nyárs alá, erre tesszük a rákot.

A mártással meglocsoljuk ezt az ételt. Javaslunk kézmosót is tenni az asztalra, egy kis citromos vizet.

Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet. Várjuk vissza Önöket holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Csirke báránnyal nyárson sütve fokhagymás rákraguval
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.