Hozzávalók
20 dkg aprított tonhal (konzerv), 2 db nagyobb egész csirkemell, 3 fej hagyma, 1 db tojás, 1 evőkanál mustár, só, bors, 30 dkg burgonya, 3 db paradicsom, fél fej jégsaláta, ecet, cukor, fél köteg petrezselyem, 5 dkg vaj

Csirke tonhallal
A csirke tonhallal recept elkészítése
A tonhalat lecsepegtetjük, és keverőtálba tesszük. Egy fej vöröshagymát nagyon finomra vágunk, és a tonhalhoz adjuk. Teszünk még hozzá mustárt, sót, pici borsot, tojást.
A csirkemelleket félbevágjuk, majd kinyitjuk. A nyitott szeleteket kiklopfoljuk, bekenjük a tonhalkrémmel, és feltekerjük. Kivajazott alufóliába betekerjük, megsütjük.

2
A burgonyát megfőzzük, és hagyjuk kihűlni. Cukorból és ecetből vízzel, kevés sóval salátalevet készítünk. Belerakjuk a karikára vágott vöröshagymát, a karikára vágott paradicsomot és a karikára vágott főtt burgonyát. A hűtőben pár órát állni
hagyjuk.
A salátát vékony csíkokra vágjuk, és egy tányérra helyezzük. Rátesszük a lecsepegtetett burgonyasalátát, és mellé helyezzük a fóliából kibontott húst, így tálaljuk.
Egy másfajta tonhalas receptet itt találnak!
Jó étvágyat kívánunk!
