Édes chilis királyrák, szójás zöldségekkel

A édes chilis királyrák, szójás zöldségekkel hozzávalói

  • 24 db királyrák,
  • 1 dl édes chili,
  • 1 dl sötét szója,
  • 1 teáskanál keményítő,
  • 1 evőkanál méz,
  • 1/2 db citrom,
  • gyömbér,
  • olívaolaj,
  • 4 db répa,
  • 1 gerezd fokhagyma,
  • 2 db zeller,
  • 1 db póréhagyma,
  • 1 dl édes szójaszósz

 

Édes chilis királyrák, szójás zöldségekkel

Édes chilis királyrák, szójás zöldségekkel

 

Az édes chilis királyrák, szójás zöldségekkel recept elkészítése

 

A rákokat a páncéljától megfosztjuk és besózzuk. Serpenyőben kevés olajat melegítünk,  majd a rákokat beletesszük, és hirtelen megsütjük. Zúzott fokhagymát adunk hozzá, egy dl vizet, majd egy fél citrom levét. Kiforraljuk, és a gázról levéve félretesszük. A rákok aktuális árát itt találja.

Egy másik edényben a mézet felhevítjük, és hozzáadjuk az édes chilit majd a szójaszószokat, zúzott, vagy vágott gyömbért, végül 1 dl vizet. Jól összeforraljuk, és a keményítőt amit egy kevés vízben feloldottunk, hozzáadjuk. A zöldségeket vékony csíkokra vágjuk, egy forró serpenyőben kevés olívaolajon pirítani kezdjük.

Adunk hozzá egy kevés általunk készített szójaszószt. A tányérra rakjuk, rá a rákokat. A szójaszószt külön kis csészében adjuk mellé.

Kedveli a tenger gyümölcseit? További receptjeinket itt találja.

Ha szeretnének még böngészni további halas, esetleg rákos, kagylós receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Reméljük, találnak majd újdonságot, és el is készítik. Jöjjenek holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Édes chilis királyrák, szójás zöldségekkel
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.