Édesköményes lazac

Hozzávalók

  • 60 dkg lazac,
  • 1 db édesköménygumó,
  • 5 dkg kapribogyó,
  • hagyma (medve),
  • újhagyma,
  • só,
  • 6 dkg vaj,
  • 2 dl tejszín,
  • 0,5 dl bor (fehér),
  • 20 dkg hagyma

A charlotte-hagymát félkarikára vágjuk, és egy serpenyõben kevés olívaolajon megpirítjuk.

Hozzáadjuk a kockára vágott édesköményt és egy kevés fehérbort, majd kevés párolás után az újhagymát és a kapribogyót is.

Beletesszük a medvehagymát, és együtt pároljuk tovább. A legvégén felöntjük a tejszínnel. Belerakjuk a vajat, hogy szép, fényes legyen.

A lazacot egy kevés sóval és citrommal meglocsoljuk, majd olívaolajon megsütjük. A raguval tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk!



Comments are closed.