Egyszerű hekkfilé karalábés burgonyasalátával

Az egyszerű hekkfilé karalábés burgonyasalátával recept hozzávalói

4 db tengeri hekkfilé, 20 dkg karalábé, 20 dkg burgonya, 1 fej zöldsaláta, 10 dkg vöröshagyma, 3 evőkanál mustár, 3 evőkanál fehérborecet, 0,5 dl olívaolaj, fehérbors, cukor

Egyszerű hekkfilé karalábés burgonyasalátával

Egyszerű hekkfilé karalábés burgonyasalátával

 

Az egyszerű hekkfilé karalábés burgonyasalátával recept elkészítése

 

Egyszerű halból is lehet remek ételt készíteni, erre példa a mai recept. Sima tengeri hekket használunk, árban is jó, és gyorsan el is készül. A hangsúlyt most a köretre tettük, mert fő a változatosság, és persze nem csak ehhez a halhoz lehet felhasználni. Nézzék meg, hogyan készül, és készítsék el Önök is így!

Azzal kezdjük a mai étel elkészítését, hogy a karalábét a burgonyával együtt puhára főzzük, megtisztítjuk, majd pedig vastagabb szeletekre vágjuk. A vöröshagymát karikára vágjuk, lesózzuk.

Mindezek után a mustárt a fehérborecettel összekeverjük. A mustárra figyeljenek, ha dijoni mustárt használnak, akkor kevesebb kell belőle, mert meglehetősen intenzív az íze. Olívaolajat, borsot adunk hozzá, majd összekeverjük a karikára szelt karalábéval és burgonyával. Tépett fejes salátát keverünk hozzá. Ma ez lesz a köretünk.

A tengeri hekkfiléket fűszerezzük, majd egyszerűen forró serpenyőben megsütjük. A hekkfiléhez aktuális árat itt találnak.

Ha kedvet kaptak a halakhoz, és tény, hogy ezért mi mindent megteszünk, akkor itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában böngészhet további halreceptek között. Nézzen körül nálunk nap mint nap!

 

Halat bármikor, mondjuk mindig. Most is adunk még egy halreceptet!

 

Ha megnéznének húsos recepteket is, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet.

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha találták egy jó kis receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza Önöket holnap is, jöjjenek!

Jó étvágyat kívánunk!Comments are closed.