Egyszerű hekkfilé sütőtökpürével

Az egyszerű hekkfilé sütőtökpürével recept hozzávalói

4 dkg tökmag, 5 dkg füstölt szalonna, 50 dkg burgonya, 50 dkg tök, 30 dkg vaj, 2 dl tejszín, 1 csomag petrezselyemzöld, 80 dkg tengeri hekkfilé, só, bors, szerecsendió

Egyszerű hekkfilé sütőtökpürével

Egyszerű hekkfilé sütőtökpürével

 

Az egyszerű hekkfilé sütőtökpürével recept elkészítése

 

No persze a címbe beletettük, hogy egyszerű, de a dolog azért annyira nem egyszerű. Az elkészítés nem nehéz, de van benne az a szokásos 1-2 trükk, amitől különleges lesz. Nézzék meg, készítsék is el így!

A tökmagot megpirítjuk zsiradék nélkül, majd durvára vágjuk. A szalonnát kis kockákra szeleteljük, utána kipirítjuk, leszárítjuk.

A megtisztított burgonyát, valamint a tököt sós vízben puhára főzzük. Puhulás után hozzáadjuk a tejszínt, fűszerezzük szerecsendióval, sózzuk, borsozzuk és pürésítjük. Melegen tartjuk. A petrezselymet durvára vágjuk.

A halfiléket fűszerezzük, majd roston megsütjük. A petrezselymet forró vajon megpirítjuk, tálaláskor a hal tetejére halmozzuk, a kisütött szalonnát a tökmaggal együtt a püré tetejére tálaljuk. A hekkhez aktuális árat itt találnak.

 

Egy másfajta tengeri halas receptet itt találnak, nézzék meg ezt is!

 

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha körülnéznének még változatos húsos receptek között is, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak köztük, ami megtetszik, készítsék el!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Egyszerű hekkfilé sütőtökpürével
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.