Egyszerű lazacfalatok

Hozzávalók, egyszerű lazacfalatok

  • só,
  • 50 dkg lazac,
  • 1 csomag kapor,
  • 10 dkg szalonna,
  • 1 dl tejföl,
  • 2 dkg keményítő,
  • 10 dkg gomba,
  • 5 dkg hagyma,
  • 15 dkg cukkini,
  • grill fűszerkeverék,
  • 1 dl sütővaj,
  • 25 dkg újburgonya

 

Egyszerű lazacfalatok, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

Egyszerű lazacfalatok, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

 

Az egyszerű lazacfalatok recept elkészítése

 

Bár a lazacot Finnországban nem sózzák, kicsi sót tegyenek a halra. A lazachoz aktuális árat itt találnak.

Nagy darabokra vágott hagymát meg kell pirítani, kevés bacont is tehetünk hozzá. Hozzáadjuk még a gombát, erre kerül rá a kockára vágott lazac. Kevés borssal, petrezselyemzölddel és kaporral ízesítjük. Jól kikevert tejföllel összeforraljuk.

A cukkinit félkarikára vágjuk, olajat hevítünk, beletesszük a zöldhagymát, ezután az előre olajban megpirított petrezselymes burgonyát, végül a cukkinit.

Ha szeretnének még böngészni további halas, esetleg rákos, kagylós receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Reméljük, találnak majd újdonságot, és el is készítik. Jöjjenek holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Egyszerű lazacfalatok
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.