Egzotikus garnéla

Hozzávalók, egzotikus garnéla

1 csokor koriander,
1 db piros húsú paprika,
1 db zöld húsú paprika,
10 dkg konzerv bambuszrügy,
20 dkg szójacsíra,
5 dkg fafülgomba,
5 dl kókusztej,
50 dkg garnéla,
1 fej hagyma,
3 szál sárgarépa,
ízlés szerint curry,
só,
bors,
olívaolaj

 

Egzotikus garnéla, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

Egzotikus garnéla, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

 

Az egzotikus garnéla elkészítése

 

A hagymát felaprítjuk, és egy kicsit megpirítjuk olívaolajon. Hozzáadjuk a gyufára vágott répát, a felcsíkozott paprikát, a bambuszrügyet és a szójacsírát, végül az előzőleg forró vízbe áztatott fafülgombát. Itt találnak árat és beszerzési helyet a fafülgombához, és ugyanitt megtalálják a többi hozzávalót is!

Összeforgatjuk, majd 10 percig fedő alatt pároljuk. Amikor a zöldségek megfőttek, öntsük bele a kókusztejet, a garnélarákot és a felaprított koriandert. Ízesítsük curry-vel, sóval, borssal. Lassú tűzön főzzük még 10 percet, majd rizzsel tálaljuk.

Itt egy abszolút hagyományos magyar receptet találnak!

Ha szeretnének még böngészni további halas, esetleg rákos, kagylós receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Reméljük, találnak majd újdonságot, és el is készítik. Jöjjenek holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Egzotikus garnéla
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.