Fehérboros amúrfilé fokhagymás burgonyapürével

Hozzávalók, fehérboros amúrfilé fokhagymás burgonyapürével

80 dkg amurfilé

frissen őrölt bors
4 dl száraz fehérbor
6 dl zöldségleves
3 szál zellerzöld

A körethez:

80 dkg burgonya

5 dkg vaj
3 gerezd fokhagyma
forró tej

 

Fehérboros amúrfilé fokhagymás burgonyapürével

Fehérboros amúrfilé fokhagymás burgonyapürével

 

A fehérboros amúrfilé fokhagymás burgonyapürével recept elkészítése

 

Az amúrfilét 8 egyforma darabra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd a posírozó léhez a fehérbort, a zöldséglevest lábosba öntjük, és a zellerzölddel fűszerezzük. Ha felforrt, beletesszük az előkészített haldarabokat, és lassú tűzön 15-20 perc alatt megposírozzuk. Az amúrfiléhez aktuális árat itt találnak. A pontyfélékhez tartozó amúrról bővebb információkat, érdekességeket itt találnak.

A körethez a hámozott burgonyát sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük, hozzáadjuk a forró vajban megfuttatott zúzott fokhagymát, burgonyanyomóval összetörjük, és habverővel keverve annyi forró tejet öntünk hozzá, hogy könnyű habos burgonyapürét kapjunk. A posírozott amurszeleteket a sült fokhagymás burgonyapürével tálaljuk.

Ha szeretne további levesreceptek közül válogatni, kattintson ide! Várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Fehérboros amúrfilé fokhagymás burgonyapürével
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.