Fehérboros amúrfilé fokhagymás burgonyapürével

A fehérboros amúrfilé fokhagymás burgonyapürével recept hozzávalói

80 dkg amúrfilé, só, frissen őrölt bors, 4 dl száraz fehérbor, 6 dl zöldségleves, 3 szál zellerzöld

A körethez:

80 dkg burgonya, só, 5 dkg vaj, 3 gerezd fokhagyma, forró tej

Fehérboros amúrfilé fokhagymás burgonyapürével

Fehérboros amúrfilé fokhagymás burgonyapürével

 

A fehérboros amúrfilé fokhagymás burgonyapürével recept elkészítése

 

Aki rendszeresen ellátogat a Mit főzzünk ma? recepttárába, tudhatja, hogy rengeteg variációt talál, hagyományostól az egészen különlegesig. Most egy remek halfajtához adunk egy tippet! Nézzék meg, hogyan készül, és természetesen készítsék el Önök is így otthon!

Azzal kezdünk most, hogy az amúrfilét 8 egyforma darabra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd a posírozó léhez a fehérbort, a zöldséglevest lábosba öntjük, a zellerzölddel fűszerezzük. Ha felforrt, beletesszük az előkészített haldarabokat, és lassú tűzön 15-20 perc alatt megposírozzuk.

Az amúrfiléhez aktuális árat itt találnak. A pontyfélékhez tartozó amúrról bővebb információkat, érdekességeket itt találnak.

A körethez a hámozott burgonyát sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. Hozzáadjuk a forró vajban megfuttatott zúzott fokhagymát, burgonyanyomóval összetörjük.

Habverővel keverve annyi forró tejet öntünk hozzá, hogy könnyű habos burgonyapürét kapjunk. A posírozott amúrszeleteket a sült fokhagymás burgonyapürével tálaljuk.

 

Egy másfajta remek halreceptet itt találnak, nézzék meg ezt is!

 

Itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában tudnak böngészni további halas receptek között. Van egyszerű, gyors, könnyű halas recept, és persze van olyan is, ami kifejezetten haladó konyhai mesterembernek/mesterasszonynak való. Nézzenek körül, válasszanak, készítsék el, fogyasszák jó egészséggel!

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha körülnéznének még változatos húsos receptek között is, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak köztük, ami megtetszik, készítsék el!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Fehérboros amúrfilé fokhagymás burgonyapürével
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.