Fehérboros amúrfilé fokhagymás burgonyapürével

A fehérboros amúrfilé fokhagymás burgonyapürével recept hozzávalói

80 dkg amurfilé, só, frissen őrölt bors, 4 dl száraz fehérbor, 6 dl zöldségleves, 3 szál zellerzöld

A körethez:

80 dkg burgonya, só, 5 dkg vaj, 3 gerezd fokhagyma, forró tej

Fehérboros amúrfilé fokhagymás burgonyapürével

Fehérboros amúrfilé fokhagymás burgonyapürével

 

A fehérboros amúrfilé fokhagymás burgonyapürével recept elkészítése

Aki rendszeresen ellátogat a Mit főzzünk ma? recepttárába, tudhatja, hogy rengeteg variációt talál, hagyományostól az egészen különlegesig. Most egy remek halfajtához adunk egy tippet!

Az amúrfilét 8 egyforma darabra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd a posírozó léhez a fehérbort, a zöldséglevest lábosba öntjük, a zellerzölddel fűszerezzük. Ha felforrt, beletesszük az előkészített haldarabokat, és lassú tűzön 15-20 perc alatt megposírozzuk.

Az amúrfiléhez aktuális árat itt találnak. A pontyfélékhez tartozó amúrról bővebb információkat, érdekességeket itt találnak.

A körethez a hámozott burgonyát sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. Hozzáadjuk a forró vajban megfuttatott zúzott fokhagymát, burgonyanyomóval összetörjük.

Habverővel keverve annyi forró tejet öntünk hozzá, hogy könnyű habos burgonyapürét kapjunk. A posírozott amúrszeleteket a sült fokhagymás burgonyapürével tálaljuk.

Itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában tudnak böngészni további halas receptek között. Van egyszerű, gyors, könnyű halas recept, és persze van olyan is, ami kifejezetten haladó konyhai mesterembernek/mesterasszonynak való. Nézzenek körül, válasszanak, készítsék el, fogyasszák jó egészséggel, és térjenek vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Fehérboros amúrfilé fokhagymás burgonyapürével
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.