Fogas Orly-módon Waldorf-salátával

A fogas Orly-módon Waldorf-salátával recept hozzávalói

  • 50 dkg fogas,
  • 20 dkg liszt,
  • 3 db tojás,
  • 4 dl sör,
  • 1 kiskanál sütőpor,
  • 3 dl olaj,
  • 2 db zeller,
  • 3 db alma,
  • 10 dkg dió,
  • majonéz,
  • tejszínhab,
  • 1 db citrom,
  • 1 evőkanál mustár,
  • só,
  • bors,
  • petrezselyem
Fogas Orly-módon Waldorf-salátával

Fogas Orly-módon Waldorf-salátával

 

A fogas Orly-módon Waldorf-salátával recept elkészítése

 

Múltkoriban Sztroganov-módon készítettünk fogast, tehát itt az ideje, hogy ellessük az Orly-módozatot is, fogassal, persze, mi mással. Nézzék meg, hogyan készül, és legközelebb készítsék is el így!

A halat sózzuk, borsozzuk, utána elkészítjük a salátát. A zellert vékony csíkokra szeleteljük megfőzzük, lehűtjük, az almát is felcsíkozzuk, a diót felaprítjuk, majd ezeket az alapanyagokat a majonézzel és a tejszínhabbal összekeverjük. A fogasfiléhez aktuális árat itt találnak.

Sóval, borssal ízesítjük, és adunk még hozzá mustárt, citromlevet. Elkészítjük az Orly-masszát: a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét felverjük habbá. A sárgáját sörrel, liszttel, sütőporral és a fűszerekkel összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojásfehérjét, és óvatosan összedolgozzuk. Az előzőleg lisztbe mártott halakat beletesszük ebbe a masszába, és olajban kisütjük.

Ha szeretnének még böngészni további halas, esetleg rákos, kagylós receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Reméljük, találnak majd újdonságot, és el is készítik. Jöjjenek holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Fogas Orly-módon Waldorf-salátával
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.