Fogas sonkával és sajttal

A fogas sonkával és sajttal recept hozzávalói

60 dkg fogas, 8 szelet pármai sonka, 10 dkg ementáli sajt, 40 dkg burgonya, 8 dkg paraj, szerecsendió, só, bors, 3 dl tejszín, 1 gerezd fokhagyma

Fogas sonkával és sajttal

Fogas sonkával és sajttal

 

A fogas sonkával és sajttal recept elkészítése

 

Jó barátságban vagyunk a halakkal is, kiváltképp a fogassal, ezzel a különösen remek halfajtával. Most gazdagon körítjük, és persze a köret sem lesz szokványos. Ahogy azt már megszokhatták tőlünk. Nézzék meg, készítsék el!

A halat sózzuk, majd 8 darab majdnem egyforma szeletet vágunk belőle. 4 szelet egyforma sajtot vágunk, minden második szelet halra teszünk egy-egy sajtot. Süllőhöz aktuális árat itt találnak, figyeljenek oda, ez egész süllő, a Viktória-tavi fogasfiléhez pedig itt, ez utóbbi filézett.

Ezután az előkészített szeletekre ráfordítunk még egy szelet halat, majd az egészet begöngyöljük pármai sonkába. Kevés olajon, serpenyőben mindkét oldalát megsütjük.

Egy másik edénybe beleöntjük a tejszínt, majd hozzáadjuk a karikára vágott burgonyát. Szerecsendióval fűszerezzük, megfőzzük. Az utolsó pillanatban hozzáadjuk a parajlevelet és a zúzott fokhagymát.

A tányéron ízlésesen elrendezve tálaljuk a sonkás-sajtos fogassal.

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Fogas sonkával és sajttal
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.