Fogasfilé fűszeres paradicsomragun

Hozzávalók, fogasfilé fűszeres paradicsomragun

  • 70 dkg fogasfilé,
  • só,
  • bors,
  • 10 dkg vaj,
  • 4 db paradicsom,
  • 1 csomag bazsalikom,
  • 50 dkg burgonya,
  • 1 csomag petrezselyem,
  • 2 db citrom,
  • 1 db hagyma,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • fél dl bor (fehér)

 

Fogasfilé fűszeres paradicsomragun

Fogasfilé fűszeres paradicsomragun

 

A fogasfilé fűszeres paradicsomragun recept elkészítése

 

A fogasfiléket mindenki sózza, borsozza az otthoni ízlés szerint, ezután a szeleteket vajon megsütjük. A fogasfiléhez aktuális árat itt találnak (Viktória-tavi fogasfilé). Közben leforrázzuk a paradicsomokat, és meghámozzuk (eltávolítjuk a bőrét és a magházát), a paradicsomhúst pedig kockára vágjuk.

Az apróra vágott vöröshagymát a visszamaradt vajban futtassuk meg, hozzáadjuk a fokhagymát, a paradicsom kockákat, a friss bazsalikomot, kevés petrezselymet, citrom levét, végül a fehérbort. Ezek után a serpenyőt levesszük a tűzről, és így sűrítjük be a ragut hideg vajjal. Arra mindenképp vigyázzunk, hogy semmiképp se forraljuk!

A ragura tálaljuk a halfiléket. A petrezselymes burgonyát hagyományos módon, de - lehetőség szerint - vastag falú serpenyőben készítsük el. Nagyszüleink nem véletlenül esküdtek rá, és teljesen őszintén mondom, nekem elég volt egy alkalom a kipróbálásra, hogy azóta csak ilyen serpenyőt használjak. A vastag falú serpenyőben lehet igazán jól pirítani (a hal is jobb lesz benne)!

A Mit főzzünk ma? halreceptjei közül itt válogathat kedvére!

Jó étvágyat kívánunk! 

Cím
recipe image
Recept neve
Fogasfilé fűszeres paradicsomragun
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.