Fogasfilé gyümölcssalátával

A fogasfilé gyümölcssalátával recept hozzávalói

60 dkg fogasfilé, só, citromfű, késhegynyi szálas chilipaprika, 1 kiskanál curry, 1 dl tejszín, 10 dkg vaj, 10 dkg sárgabarack befőtt, 0,5 dl fehérbor, 5 dkg aszalt sárgabarack, 35 dkg tészta

A gyümölcssalátához:

szőlő, szilva, banán, körte, narancslikőr, mandula

Fogasfilé gyümölcssalátával

Fogasfilé gyümölcssalátával

 

A fogasfilé gyümölcssalátával recept elkészítése

 

A mai halreceptnél kifejezetten gyümölcsös irányba mentünk el, egyrészt a fogashoz készült ragu tekintetében, másrészt pedig a serpenyőben összeforgatott gyümölcssalátánál.  És persze a kurkuma, e remek indiai fűszer okán ez a recept is hozza az Európa és a világ ízei magyarul kategóriát. Nézzék meg, és készítsék is el így!

A fűszerezett fogasfiléket vajon megsütjük, kitálaljuk, majd elkészítjük hozzá a serpenyőben a különleges mártást. A kurkumát a  tejszínnel és a fehérborral beforraljuk, hozzáadjuk  a sárgabarackbefőttet, és már készen is van egy nem mindennapi ragu. A fogasfiléhez aktuális árat itt találnak. Ha esetleg ritkábban használnak kurkumát, aktuális árat itt találnak hozzá.

Mi a tészták közül ehhez az ételhez a pennét, azaz a tollhegytésztát javasoljuk. Forró, sós vízben kifőzzük a tésztát, és a raguval együtt tálaljuk. A gyümölcsöket tálalás előtt egy serpenyőben összepörgetjük a narancslikőrrel, a végén megszórjuk a szeletelt mandulával, a gyümölcssalátát a ragus fogas mellé tálaljuk, akár a serpenyőben, ahogyan az a Mit főzzünk ma? műsorában is történt.

Fogasfilé gyümölcssalátával 2

Fogasfilé gyümölcssalátával 2

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

 

Ha viszont kíváncsiak egy más jellegű fogasfilé receptre, akkor kattintsanak ide, ráadásul itt már fent van a részletes Mit főzzünk ma?-videó, amivel közös a főzés, és biztos a végeredmény!

 

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

Jó étvágyat kívánunk!Comments are closed.