Fogasfilé különleges raguval

A fogasfilé különleges raguval recept hozzávalói

70 dkg balatoni fogasfilé, 5 dkg rák, só, bors, petrezselyemzöld, 1 dl fehérbor, 1 dl tejszín, 1 fej vöröshagyma, 2 db zöldpaprika, 2 db paradicsom, 10 dkg champignon gomba, 10 dkg vaj, kapor

Fogasfilé különleges raguval

Fogasfilé különleges raguval

 

A fogasfilé különleges raguval recept elkészítése

 

A karácsonyi asztal dísze a hal, jelen esetben a fogas. Ha van rá mód, legyen balatoni, de használhatnak Viktória-tavi fogast is. Persze, ahogyan azt már rengetegszer elmondtuk, ne csak karácsonykor vegyünk halat, hanem, ha lehet, hetente legalább egyszer! Most pedig a lényeg, hogy próbálják ki ezt a receptet, készítsék el, és tálalják fel!

A fogasfilét fűszerezzük, vajon megsütjük. Zsírjában az apróra vágott vöröshagymát megpirítjuk, petrezselyemzöldet teszünk hozzá. Hozzáadjuk a kockára vágott paprikát, majd a gombát gerezdekre vágva, és a paradicsomhúst. Finomítjuk fehérborral és tejszínnel beforraljuk. A fogasfiléhez árat aktuális árat itt találnak.

Hozzáadjuk a rákhúst, és pár pillanatig összepároljuk. Petrezselymes vajas burgonyát adunk köretként. A főtt burgonyát egészben vajon megpirítjuk, hozzáadjuk a petrezselyemzöldet. A ragut a filére tálaljuk. Feltétlenül meleg tányérra tálaljanak, mert akkor nem fog hamar elhűlni az étel. Pár percre nyugodtan betehetik a meleg sütőbe a tányérokat.

 

Fogasra hangolva, itt egy másfajta recept, nézzék meg ezt is!

 

Ha szeretnének még böngészni további halas, esetleg rákos, kagylós receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Reméljük, találnak majd újdonságot, és el is készítik.

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha szeretne még böngészni további receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában tehetik meg. Nézzenek körül, válasszanak, készítsék el a kedvükre való receptet. Térjenek vissza holnap is egy újabb receptért!

Ha megnéznének húsos recepteket is, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet.

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

Jó étvágyat kívánunk!Comments are closed.