Fogasragu citrommal

A fogasragu citrommal recept hozzávalói

  • 60 dkg balatoni fogasfilé,
  • 40 dkg tollhegytészta,
  • só,
  • bors (fehér),
  • 2 db citrom,
  • 10 dkg hagyma,
  • 5 dkg vaj,
  • 1 dl bor (fehér),
  • 2 dl tejszín,
  • 6 dkg kapribogyó,
  • 1 csomag petrezselyem

 

Fogasragu citrommal

Fogasragu citrommal

 

A fogasragu citrommal recept elkészítése

 

Először is: a fogasfilét ennél az ételnél nagyobb kockára vágjuk, majd sózzuk, lisztezzük. Vajat tegyünk alá - ez fontos, ha igazán ki akarjuk hozni a hal igazi ízét, és roston megsütjük. A citromot kifilézzük, szintén kockára vágjuk, a vöröshagymát pedig finomra daraboljuk. Ha esetleg nem jutnak balatoni fogasfiléhez (és ez benne van a pakliban), itt egy alternatíva, a Viktória tavi fogasfilé (avagy nílusi sügér), aktuális ár hozzá itt.

Fontos, hogy az így előkészített vöröshagymát a halfilé visszamaradt zsiradékán pirítsuk le - egészen más ízt kapunk! -, majd tegyünk hozzá finomra vágott petrezselyemzöldet és kapribogyót. Ahhoz, hogy ezzel az egyszerű módszerrel mégis különleges állagú mártást kapjunk, finomítsuk tejszínnel, legvégül pedig öntsük fel a fehérborral.

Figyeljünk oda arra, hogy némelyik fűszer íze a forralásnál háttérbe szorulhat, ezért nyugodtan ízesítsük utána az ételt azzal, amelyiknek erősíteni szeretnénk a dominanciáját. Ebben most és itt azért nem adnék tanácsot, mert egy-két alkalom után már tudni fogják, az aznapi hangulathoz éppen melyik fűszer ereje, vagy éppen gyengédsége illik.

A tollhegytésztát kifőzzük, leszűrjük. Ne felejtsük a tésztafőzés aranyszabályait - ha mégis így történt volna, keressünk utána a főzzük ki együtt!-háttérlexikonban. A tésztafőzés receptje itt, ha nem lenne meg a könyv:). Erre a tésztaágyra fektessük rá a fogasfilé darabokat, és ízlésünk szerint vonjuk be mártással.

Ha aranyszabályokat követünk, a fogas mellé terítjük a mártást, de természetesen, ha érzékeik úgy kívánják, tegyék csak nyugodtan rá a halra. Díszítésnek használjunk citromot, petrezselyemzöldet.

Ha szeretnének még böngészni további halas, esetleg rákos, kagylós receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Reméljük, találnak majd újdonságot, és el is készítik. Jöjjenek holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Egy másik ragu receptért kattintson ide!

Cím
recipe image
Recept neve
Fogasragu citrommal
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.