Fokhagymás ponty puliszkával

Hozzávalók, fokhagymás ponty puliszkával

60 dkg pontyfilé
1 fej fokhagyma
20 dkg vaj
só, bors
petrezselyemzöld
20 dkg kukoricadara
10 dkg sárgarépa
5 dkg fehérrépa
5 dkg gomba
5 dkg újhagyma
paradicsom
kapor
húsalaplé

 

Fokhagymás ponty puliszkával

Fokhagymás ponty puliszkával

 

A fokhagymás ponty puliszkával recept elkészítése

 

Pontyot ne csak karácsonykor, és ne csak halászlének és ne csak rántva. Ezek az első lépések. Ötletek itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában. Tessék válogatni!

A pontyfilét sózzuk, borsozzuk, felhevített vajon elkezdjük sütni, és petrezselyemzöldet adunk még hozzá.

Amikor a pontyfilé egyik oldala megsült, megfordítjuk, hozzáadjuk a tisztított, lapkára vágott fokhagymagerezdeket, majd amikor megsült, levesszük a tűzről.

A zöldségeket a puliszkához nagyon apróra vágjuk – erre figyeljünk oda! Lepirítjuk a kaporral együtt, beletesszük a kukoricadarát, azt is kicsit pirítjuk, majd felöntjük húsalaplével, sózzuk, borsozzuk.

A Mit főzzünk ma? halreceptjei közül itt válogathat kedvére!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Fokhagymás ponty puliszkával
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.