Fokhagymás ponty puliszkával

A fokhagymás ponty puliszkával recept hozzávalói

60 dkg pontyfilé, 1 fej fokhagyma, 20 dkg vaj, só, bors, petrezselyemzöld, 20 dkg kukoricadara, 10 dkg sárgarépa, 5 dkg fehérrépa, 5 dkg gomba, 5 dkg újhagyma, paradicsom, kapor, húsalaplé

Fokhagymás ponty puliszkával

Fokhagymás ponty puliszkával

 

A fokhagymás ponty puliszkával recept elkészítése

 

Itt egy újabb ötlet arra, hogy pontyot ne csak karácsonykor, és ne csak halászlének és ne csak rántva készítsünk. Hagyományos, népi alapra épül ez a recept, nem csak a ponty, de a köret tekintetében is. Nézzék meg, hogyan készül, és természetesen készítsék is el így otthon!

Most azzal kezdünk, hogy a pontyfilét sózzuk, borsozzuk, felhevített vajon elkezdjük sütni, és petrezselyemzöldet adunk még hozzá. A pontyhoz aktuális árat itt találnak.

Amikor a pontyfilé egyik oldala megsült, megfordítjuk, hozzáadjuk a tisztított, lapkára vágott fokhagymagerezdeket, majd amikor megsült, levesszük a tűzről.

A zöldségeket a puliszkához nagyon apróra vágjuk – erre figyeljünk oda! Lepirítjuk a kaporral együtt, beletesszük a kukoricadarát, azt is kicsit pirítjuk, majd felöntjük húsalaplével, sózzuk, borsozzuk.

Fokhagymás ponty puliszkával, ahogyan a Mit főzzünk ma? konyhájában készült

Fokhagymás ponty puliszkával, ahogyan a Mit főzzünk ma? konyhájában készült

 

A Mit főzzünk ma? halreceptjei közül itt válogathat kedvére!

 

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha körülnéznének még változatos húsos receptek között is, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak köztük, ami megtetszik, készítsék el!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

Jó étvágyat kívánunk!Comments are closed.