Fokhagymás rákragu csirkével, báránnyal

A fokhagymás rákragu csirkével, báránnyal, recept hozzávalói

20 dkg csirkemell, 20 dkg báránygerinc csont nélkül, só, bors, 1 csomag kapor, 1 csomag petrezselyemzöld, 1 csomag újhagyma, chilipaprika, fokhagyma, rák

Fokhagymás rákragu csirkével, báránnyal

Fokhagymás rákragu csirkével, báránnyal

 

A fokhagymás rákragu csirkével, báránnyal recept elkészítése

 

Egészen egyszerű receptről van szó, mind a rákragu, mind pedig a csirke-bárány oldaláról. Utóbbiak esetében nyársat használunk, télen is, otthon a konyhában, előbbi pedig a nyárson sült hús visszamaradt zsiradékán készül. Nézzék meg, próbálják ki!

A húsokat fűszerezzük, nyársra fűzzük. Ha úgy gondolják, készíthetik más húsból is, arra azonban mindig figyeljenek, hogy egy időben megpuhuló húsokat válogassanak össze.

Talán a bárány és a rák az ebben a receptben, amihez szükséges némi segítség, ármeghatározásban. Itt is vannak az információk: a bárányhoz, illetve a rákhoz!

Serpenyőben megsütjük a nyársakra húzott húsukat, és diós kenyértalapzaton tálaljuk. Közben pedig a hús visszamaradt zsiradékában elkészítjük a ragut.

Először a zsiradékon hagymát pirítunk, majd hozzáadjuk a rákot, sózzuk, borsozzuk. Ezután kerül hozzá a chilipaprika, a petrezselyemzöld és a kapor, végül vajjal besűrítjük. Petrezselyemzölddel díszítjük.

 

Itt pedig találnak egy másfajta ragureceptet!

 

Ha szeretnének még böngészni további halas, esetleg rákos, kagylós receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Reméljük, találnak majd újdonságot, és el is készítik. Van amúgy békacomb recept is, de ha akinek kedve támad rá, csigára is bukkan.

Ha megnéznének húsos recepteket is, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet.

Ha pedig szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza Önöket holnap is, jöjjenek!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Fokhagymás rákragu csirkével, báránnyal
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.