Grill rákfarok paradicsomos bagettel

Hozzávalók, grill rákfarok paradicsomos bagettel

1 kg 16/20-as rákfarok
3 gerezd fokhagyma
8 db paradicsom
1 fej lilahagyma
1 csokor petrezselyem
0,5 dl balzsamecet
1 dl olívaolaj
1 db bagett

bors
1 db citrom a tálaláshoz

 

Grill rákfarok paradicsomos bagettel

Grill rákfarok paradicsomos bagettel

 

A grill rákfarok paradicsomos bagettel recept elkészítése

 

A rákokat előzőleg 1-2 órára bepácoljuk. A zúzott fokhagymával összekeverjük a rákokat, kevés olívaolajat öntünk rá, és hűtőbe tesszük. A 16/20-as rákfarokhoz aktuális árat itt találnak.

A paradicsomokat kettévágjuk, magházukat kivesszük, és apró kockára vágjuk. Tálba helyezzük, rátesszük a finomra vágott lilahagymát, a finomra vágott petrezselymet, sót, borsot, balzsamecetet és a maradék olívaolajat.

A rákokat meggrillezzük, közben a pácolajjal kevergetjük, akkor jó, ha a páncélja kipirosodik. A bagettet felszeleteljük, megpirítjuk, majd a paradicsomot rákanalazzuk a kenyérszeletekre. A rákokat frissen, melegen, megpucoljuk, és fogyaszthatjuk is.

 

2

2

 

Mindig, minden helyen elmondjuk, mennyire jó dolog a hal, a tenger gyümölcsei. Természetesen receptekkel támasztjuk alá, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában tudnak böngészni. Várjuk vissza Önöket holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Grill rákfarok paradicsomos bagettel
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.