Grillezett harcsa fokhagymásan

Hozzávalók, grillezett harcsa fokhagymásan

80 dkg harcsafilé
2 gerezd fokhagyma

frissen őrölt bors
A körethez:
2 db padlizsán
2 db cukkini
2 db lilahagyma
4 fej gomba
2 gerezd fokhagyma
2 dl olívaolaj
1,5 dl almaecet
1 csokor petrezselyem

bors

 

Grillezett harcsa fokhagymásan

Grillezett harcsa fokhagymásan

 

A grillezett harcsa fokhagymásan recept elkészítése

 

A mai harcsarecept (egyik) titka a fokhagyma. Részünkről leadtuk voksunkat a fokhagyma mellett, tegyenek így Önök is. A harcsáról nem is beszéltünk:). Nézzék meg a mai hal receptet, és döntsenek mellette.

A harcsának, ha van bőre, vágjuk le, ha vastagabb zsírja van, azt is vágjuk le. A fokhagymákat vágjuk négybe. A kés hegyével készítsünk a halon réseket, a mélyedésekbe rakjuk bele a fokhagymákat. Sózzuk, borsozzuk meg, és kezdjük el sütni. Afrikai harcsából is készíthetik ezt az ételt, aktuális árat hozzá itt találnak. Ha kedve támadt megnézni egy másfajta harcsareceptet, kattintson ide!

A zöldségeket mossuk, tisztítsuk meg, és vágjuk egyforma darabokra, de vigyázzunk, nehogy leessenek a sütőrácson a parázsba. Kezdjük el sütni a zöldségeket fajtánként.

Ha készen vannak zöldségek, tegyük bele egy edénybe, és öntsük rá az olívaolajat és az ecetet. Sózzuk meg egy kicsit, őröljünk rá borsot, és szórjuk rá a finomra vágott petrezselymet. Remekül passzol a grillezett harcsa mellé.

Ezt a köretet főleg a halhoz ajánlom, de ízlésük szerint máshoz is elkészíthetik. Amikor a hal megsült, ehetünk is. Ha szeretne még böngészni halas receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megteheti. Jó böngészést, jöjjön vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Grillezett harcsa fokhagymásan
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.