Halchips currys rizzsel

A halchips currys rizzsel recept hozzávalói

  • 30 dkg tengeri halfilé,
  • 1 db cukkini,
  • 2 db sárgarépa,
  • 1 db zöldpaprika,
  • 10 dkg gomba,
  • 1 kiskanál pirospaprika,
  • 1 dl tejszín,
  • 20 dkg rizs,
  • 1 evőkanál keményítő,
  • só,
  • bors,
  • olaj,
  • petrezselyem,
  • kevés curry,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • szójaszósz

 

Halchips currys rizzsel

Halchips currys rizzsel

 

A halchips currys rizzsel recept elkészítése

 

A halat csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, szójaszószt öntünk rá, és egy kicsit állni hagyjuk, vagyis szaknyelven szólva marinírozzuk. Használhatnak hekkfilét, vagy alaszkai tőkefalfilét, előbbihez itt, utóbbihoz itt találnak aktuális árat.

Az állásidő után - ez lehet rövidebb, hosszabb: természetesen ha több időnk van rá, válasszuk azt, hogy még jobban átjárják a fűszerízek - megforgatjuk kukoricakeményítőben, és bő olajban szárazra, ropogósra megsütjük.

Ezután olajban újhagymát, szeletekre vágott paprikát, cukkinit, gombát, sárgarépát lepirítunk, majd sóval, borssal, curryporral, kevés pirospaprikával fűszerezzük. Kevés vízzel, tejszínnel beforraljuk. Összemelegítjük a halchips-szel, és párolt rizzsel tálaljuk.

Ha szeretnének még böngészni további halas, esetleg rákos, kagylós receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Reméljük, találnak majd újdonságot, és el is készítik. Jöjjenek holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Kattintson ide egy olyan receptért amiben szintén curryt használtunk!

 

Cím
recipe image
Recept neve
Halchips currys rizzsel
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.