Halfasírt meleg endívia salátával

A halfasírt meleg endívia salátával recept hozzávalói

  • 4 x 16 dkg tengeri hal,
  • 2 db zsemle,
  • 2 dl tej,
  • 1 dkg zsemlemorzsa,
  • 1 dl narancslé,
  • 1 evőkanál cukor,
  • 10 dkg vaj,
  • 2 db tojás,
  • 2 evőkanál szezámmag,
  • 8 db endívia,
  • 2 db citrom,
  • só,
  • bors,
  • balzsamecet ízlés szerint

 

Halfasírt meleg endívia salátával

Halfasírt meleg endívia salátával

 

Mi most alaszkai tőkehalfilét választottunk, a hozzávalókban azonban nem véletlenül szerepel az egyszerű tengeri halfilé, nem kell ragaszkodnunk az alaszkaihoz. Utóbbi egy picit drágább, de bőven a tolerálható kategóriában van árban, arról nem is beszélve, hogy a hal nagyon egészséges. Summa: ha tehetjük, fogyasszunk halt, minél többet!

 

A halfasírt meleg endívia salátával recept elkészítése

 

Jöjjön a recept: a halat ledaráljuk, a tejbe beáztatott zsemléket hozzáadjuk, ízesítjük sóval , borssal kevés citromlével. Hozzáadjuk a tojásokat, zsemlemorzsát és a szezámmag felét. Az egészet összekeverjük, apró pogácsákat formázunk belőle és vajban megsütjük.

Elkészítjük a salátát, az endíviákat félbevágjuk, vastag ereit kivágjuk, mert ez keserű. Vajon cukrot karamellizálunk, amihez hozzáadjuk az endíviákat, kevés ideig pirítjuk és felengedjük a narancslével. Sózzuk, borsozzuk, és egy kevés balzsamecettel ízesítjük.

Itt egy friss salátarecept!

Ha szeretnének még böngészni további halas, esetleg rákos, kagylós receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Reméljük, találnak majd újdonságot, és el is készítik. Jöjjenek holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Halfasírt meleg endívia salátával
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.