Halnyárs zöldséglepényen

A halnyárs zöldséglepényen recept hozzávalói

4 db naphal, friss kakukkfű, 3 dl fehérbor, 1 dl tejszín, 10 dkg vaj, só, fehérbors, 1 db citrom, 6 evőkanál liszt, 2 db répa, 1 db cukkini, 1 db zellergumó, 2 db tojás, provence-i fűszerkeverék

Halnyárs zöldséglepényen

Halnyárs zöldséglepényen

 

A halnyárs zöldséglepényen recept elkészítése

 

Nem, nem mentünk át akvarisztikai oldalba, valóban naphallal készül ez a recept. A naphalról több érdekességet alább találnak. A köret is tartalmaz apró trükköket, tehát szokás szerint ezt a receptet is melegen ajánljuk.

Ha valami oknál fogva a recept tetszik, de a naphal nem, elkészíthetik más halfajtából is. Ízre legközelebb a pangasius áll hozzá, ha úgy gondolnák. Persze, így az igazi, nézzék meg, és készítsék is el így!

A naphalakat hosszában kettévágjuk, és utána azokat a vékony csíkokat, amelyek elég vastagok, két vékony szeletre vágjuk, majd sózzuk, és friss kakukkfűvel megszórjuk.
Feltekerjük, és a feltekert halakat nyársra húzzuk, fehérborban 1 napig hűtőben tartjuk. A naphalhoz aktuális árat itt találnak. A naphalról néhány érdekességet itt olvashatnak.

A zöldségeket tisztítás után lereszeljük, sózzuk, majd provence-i fűszerrel megszórjuk. Hozzáadjuk a tojást, 4 evőkanál lisztet, majd pogácsákat formázunk belőle, és serpenyőben olajon kisütjük.

A halakat is kevés olajon kisütjük, majd a páclevet és a citrom levét összeöntjük. Egy edényben a vajat felolvasztjuk, 2 evőkanál liszttel összekeverjük. Kicsit pirítjuk, majd a boros citromlével felöntjük, és a tejszínnel, pici sóval kiforraljuk, és az ételhez mártásként tálaljuk.

 

Ha esetleg holnap egy remek sertésborda receptre támadna kedvük, természetesen itt a segítség, nézzék meg, tegyék el a receptet, és készítsék el!

 

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha körülnéznének még változatos húsos receptek között is, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak köztük, ami megtetszik, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket, mi itt leszünk!

Jó étvágyat kívánunk!



Comments are closed.