Halragu pikánsan, vajas tésztába bújtatva

Hozzávalók, halragu pikánsan, vajas tésztába bújtatva

60 dkg fogasfilé

liszt
2 db citrom
10 dkg hagyma
5 dkg vaj
vajastészta
40 dkg tollhegy tészta
2 db tojás sárgája

 

Halragu pikánsan, vajas tésztába bújtatva

Halragu pikánsan, vajas tésztába bújtatva

 

Figyelem: olyan receptről van szó, amelyik segít abban, ha esetleg egy másik ételből visszamaradt volna alapanyag.

Jelen esetben: ami megmaradt a fogasból, azt szűrjük le, hogy viszonylag száraz legyen.

 

A halragu pikánsan, vajas tésztába bújtatva recept elkészítése

 

Ezután a tollhegytésztát vágjuk össze kisebb darabokra, majd keverjük össze a tésztát a halraguval. Tegyünk hozzá 2 db tojássárgáját azért, hogy összefogjuk vele a tölteléket, amit majd a vajas tésztára rakunk; becsomagoljuk. Fogasfiléhez aktuális árat itt találnak.

A tésztát kb. fél cm vastagra kinyújtjuk, majd nagyobb lapokra vágjuk, és batyu alakúra formázzuk. Ízléses is lesz, könnyen meg is foghatjuk - minden szempontból optimális megoldásnak tűnik (gondoljunk arra, hogy uzsonnáról, vagy egy könnyebb vacsoráról van szó). Jöhet a töltés, végül pedig a tetejét megkenjük tojással, hogy szép színt kapjon.

180 fokos sütőbe tesszük 5 percig, elősütjük, hogy a tészta leveles rétegei elváljanak egymástól, majd 160 fokon kb. 25 perc alatt készre sütjük. Jól illik hozzá a kapormártás!

Ha szeretnének még böngészni további halas, esetleg rákos, kagylós receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Reméljük, találnak majd újdonságot, és el is készítik. Jöjjenek holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Halragu pikánsan, vajas tésztába bújtatva
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.