Halragu pikánsan, vajas tésztában

A halragu pikánsan, vajas tésztában recept hozzávalói

60 dkg fogasfilé, só, liszt, 2 db citrom, 10 dkg hagyma, 5 dkg vaj, vajastészta, 40 dkg tollhegytészta, 2 db tojás sárgája

Halragu pikánsan, vajas tésztában

Halragu pikánsan, vajas tésztában

 

A halragu pikánsan, vajas tésztában recept elkészítése

 

Ezúttal olyan receptről van szó, amelyik abban segíti Önöket, ha esetleg egy másik ételből megmaradt volna néhány alap, és szeretnének belőle egy új ételt kreálni. Mert tudják, a jól vezetett konyhában semmi sem vész kárba, és legfőképp, semmi vesz végzi a szemetesben! Azaz: ami megmaradt a fogasból, azt szűrjük le, hogy viszonylag száraz legyen.

Ezután a tollhegytésztát vágjuk össze kisebb darabokra, majd keverjük össze a tésztát a halraguval. Tegyünk hozzá 2 db tojássárgáját azért, hogy összefogjuk vele a tölteléket, amit majd a vajas tésztára rakunk; becsomagoljuk. Fogasfiléhez aktuális árat itt találnak.

A tésztát kb. fél cm vastagra kinyújtjuk, majd nagyobb lapokra vágjuk, és batyu alakúra formázzuk. Ízléses is lesz, könnyen meg is foghatjuk - minden szempontból optimális megoldásnak tűnik (gondoljunk arra, hogy uzsonnáról, vagy egy könnyebb vacsoráról van szó). Jöhet a töltés, végül pedig a tetejét megkenjük tojással, hogy szép színt kapjon.

180 fokos sütőbe tesszük 5 percig, elősütjük, hogy a tészta leveles rétegei elváljanak egymástól, majd 160 fokon kb. 25 perc alatt készre sütjük. Jól illik hozzá a kapormártás!

 

És akkor itt is van egy fogas alaprecept, természetesen teljes értékű Mit főzzünk ma?-videóval!

 

Ha szeretnének még böngészni további halas, esetleg rákos, kagylós receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Reméljük, találnak majd újdonságot, és el is készítik.

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Halragu pikánsan, vajas tésztába bújtatva
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.