Harcsa paradicsomos zöldségszalmával

Hozzávalók, harcsa paradicsomos zöldségszalmával

60 dkg harcsa
1 db padlizsán
1 db cukkini
1 db póréhagyma
2 db répa
1 db zellergumó
1 db piros kaliforniai paprika
1 db sárga kaliforniai paprika
1 db zöld kaliforniai paprika
4 db paradicsom
10 dkg vaj
40 dkg penne

 

Harcsa paradicsomos zöldségszalmával

Harcsa paradicsomos zöldségszalmával

 

A harcsa paradicsomos zöldségszalmával recept elkészítése

 

Aki régóta követi a Mit főzzünk ma? receptjeit, tudja, hogy mindig előjövünk újabb és újabb halas receptekkel. Nem véletlenül, egészséges is, finom is, és sokféleképp készíthetjük, köríthetjük. Nézzék meg a mai receptet is! És persze készítsék el, ne csak nézzék a fotót:).

Hogy kezdjük? Felteszek vizet forrni. A répát julienne-re vágom fel, mondhatom úgy is, hogy szalmavékonyra. A többi a zöldséget is vékony csíkokra vágom, a paradicsomot pedig meghámozom, majd összevágom. Minél többféle zöldséget használnak, annál finomabb lesz a végeredmény.

Lepirítom a zöldségeket, először a sárgarépát, a zellert, a hagymát, majd a cukkinit, végül ráteszem a paradicsomot. Közben a pennét beleöntöm a forrásban levő sós vízbe. Amint a tészta kifőtt, leszűröm és ráteszem a zöldségekre, összekeverem, majd vajat adok hozzá.

A harcsát sózom, borsozom, olajban megsütöm. Tálalom, alulra helyezem a zöldséges tésztát, tetejére pedig a megsütött harcsát. Petrezselyemzölddel díszítem. Afrikai harcsához aktuális árat itt találnak.

Ha szeretnének még böngészni további halas, esetleg rákos, kagylós receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Reméljük, találnak majd újdonságot, és el is készítik. Jöjjenek holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Harcsa paradicsomos zöldségszalmával
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.