Harcsafilé sörtésztában, parajos burgonyagombóccal

Hozzávalók

  • 80 dkg harcsa,
  • 10 dkg liszt,
  • 3 db tojás,
  • 4 gerezd fokhagyma,
  • 20 dkg, leveles spenót (paraj),
  • 1 csomag gnocchi,
  • 3 dl tejszín,
  • 03.II. dl sör,
  • 1 köteg petrezselyem,
  • 5 g vaj,
  • só,
  • bors

 

 

A halat felcsíkozzuk ujjnyi vastagra, besózzuk, valamint elkészítjük a sörtésztát.

A felvert tojásba beleszórjuk a lisztet, folyamatosan keverjük, nehogy csomós legyen, majd a sörrel egy palacsintatésztánál kicsit sűrűbbre hígítjuk. Beleteszünk egy gerezd zúzott fokhagymát, valamint a finomra vágott petrezselymet.

A halakat ebben a tésztában megforgatjuk, és forró, bő olajban kisütjük. Közben forró, sós vízben kifőzzük a gnocchit. Amint feljön a burgonyagombóc, kivesszük, mivel a tejszínes léből még vesz fel folyadékot.

A körethez a parajt a maradék zúzott fokhagymával együtt kevés vajon elkezdjük fonnyasztani, közben sózzuk, borsozzuk.

Hozzáadjuk a leforrázott gnocchit, felöntjük tejszínnel. Beforraljuk, majd ha besűrűsödött, beletesszük a maradék vajat, és elkeverjük benne, míg felolvad. Azt ajánljuk, hogy forrón fogyasszuk a hallal.

A teljes videóreceptet itt találják.

 

Harcsafilé sörtésztában, parajos burgonyagombóccal

Harcsafilé sörtésztában, parajos burgonyagombóccal

 

Jó étvágyat kívánunk!



Comments are closed.