Harcsafilé sörtésztában, parajos burgonyagombóccal

Hozzávalók, harcsafilé sörtésztában, parajos burgonyagombóccal

  • 80 dkg harcsa,
  • 10 dkg liszt,
  • 3 db tojás,
  • 4 gerezd fokhagyma,
  • 20 dkg, leveles spenót (paraj),
  • 1 csomag gnocchi,
  • 3 dl tejszín,
  • 03.II. dl sör,
  • 1 köteg petrezselyem,
  • 5 g vaj,
  • só,
  • bors

 

 

Harcsafilé sörtésztában, parajos burgonyagombóccal

Harcsafilé sörtésztában, parajos burgonyagombóccal

 

A harcsafilé sörtésztában, parajos burgonyagombóccal recept elkészítése

 

A halat felcsíkozzuk ujjnyi vastagra, besózzuk, valamint elkészítjük a sörtésztát. A harcsához aktuális árat itt találnak.

A felvert tojásba beleszórjuk a lisztet, folyamatosan keverjük, nehogy csomós legyen, majd a sörrel egy palacsintatésztánál kicsit sűrűbbre hígítjuk. Beleteszünk egy gerezd zúzott fokhagymát, valamint a finomra vágott petrezselymet.

A halakat ebben a tésztában megforgatjuk, és forró, bő olajban kisütjük. Közben forró, sós vízben kifőzzük a gnocchit. Amint feljön a burgonyagombóc, kivesszük, mivel a tejszínes léből még vesz fel folyadékot.

A körethez a parajt a maradék zúzott fokhagymával együtt kevés vajon elkezdjük fonnyasztani, közben sózzuk, borsozzuk.

Hozzáadjuk a leforrázott gnocchit, felöntjük tejszínnel. Beforraljuk, majd ha besűrűsödött, beletesszük a maradék vajat, és elkeverjük benne, míg felolvad. Azt ajánljuk, hogy forrón fogyasszuk a hallal.

 

Harcsafilé sörtésztában, parajos burgonyagombóccal

Harcsafilé sörtésztában, parajos burgonyagombóccal

 

A teljes videóreceptet itt találják.

Ha szeretne még halreceptek között böngészni, itt teheti meg.

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Harcsafilé sörtésztában, parajos burgonyagombóccal
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.