Harcsafilé tejszínes fokhagymamártással

A harcsafilé tejszínes fokhagymamártással recept hozzávalói

1 kg harcsafilé, só

A marinált zöldségekhez:

10 dkg cukkini, 10 dkg padlizsán, 1 db piros kaliforniai paprika, 5 dkg apró gyöngyhagyma, 10 dkg gomba, 0,5 l fehérborecet, só, feketebors, 1 csokor petrezselyem, 1 szál póréhagyma

A fokhagymamártáshoz:

10 gerezd fokhagyma, 2 dkg vaj, 1,5 dl tej, 1,5 dl tejszín, csipet só és cukor

Harcsafilé tejszínes fokhagymamártással

Harcsafilé tejszínes fokhagymamártással

 

A harcsafilé tejszínes fokhagymamártással recept elkészítése

 

Hal ezerféleképpen, ahogyan azt már a Mit főzzünk ma? Kedves Olvasói megszokhatták. Harcsából készül ez az étel, a szokásos rafinériával. Nézzék meg, készítsék el Önök is így!

Zoli a marinált zöldségeket készítette el, Pisti pedig, nagy horgász lévén a harcsa elkészítésére vállalkozott.

A zöldségeket nagyobb, vastagabb darabokra aprítjuk. A marinált zöldség ilyenkor is elkészíthető, de nyáron olívás ecetes olajban ha elkészítik, eláll a következő tavaszig is.

A harcsát megtisztítjuk, szeleteket vágunk belőle, besózzuk. Az egyik serpenyőben a harcsánkat kezdjük sütni, a másik serpenyőbe pedig a felszeletelt zöldségek kerülnek, ezeket  szép pirosra sütjük. Fontos, hogy forró serpenyőt használjunk, hogy a zöldségek ne megfőjenek, hanem megpiruljanak. Afrikai harcsával nagyon remek lesz az étel, aktuális árat hozzá itt találnak.

Az elősütött harcsánkat kivesszük, a serpenyőjében fokhagymát pirítunk, melyet tejjel felöntünk, megsózzuk, visszarakjuk a halakat még párolni, majd egy kis vajat rakunk bele.

A marinált zöldségek elkészítése

A megpirult zöldségeket rétegesen egy edénybe helyezzük, meglocsoljuk egy kis olívaolajjal, majd borecettel. Gyöngyhagymát teszünk bele, savanyítás céljából, majd a legvégén apróra vágott petrezselyemzölddel szórjuk meg. Betesszük a hűtőbe, ha félórát állni hagyjuk,  nagyon kellemes íze lesz.

Tálaláskor a marinált zöldségeket tálkában kínáljuk a harcsa mellé. Díszítésnek piros kaliforniai paprikát és kaprot használunk.

Harcsafilé tejszínes fokhagymamártással, a marinált zöldségek egy tálkában

Harcsafilé tejszínes fokhagymamártással, a marinált zöldségek egy tálkában

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Harcsafilé tejszínes fokhagymamártással
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.