Harcsapaprikás túrós csuszával

Hozzávalók, harcsapaprikás túrós csuszával

1 kg harcsa
2 db hagyma
2 db paprika
2 db paradicsom
8 dl tejföl
20 dkg túró
1 kg csuszatészta
15 dkg szalonna
3 evőkanál liszt

fűszerpaprika

 

 

A harcsapaprikás túrós csuszával elkészítése

 

A finomra vágott vöröshagymát kevés olajon üvegesre pirítjuk. Rádobjuk az apróra vágott paprikát és paradicsomot, és a tűzhelyről félrehúzva feloldjuk benne a fűszerpaprikát.

Beletesszük a 2 x 2 cm-es kockákra vágott halat, megsózzuk és erős tűzön kevés folyadék pótlásával megpároljuk benne. Ez a recept elkészíthető afrikai harcsából is, aktuális árat hozzá itt találnak.

Ezután tejfölt keverünk el liszttel csomómentesre, hőkiegyenlítjük, és az ételhez adjuk. Kiforraljuk, és ha kell, még sózzuk. A csuszához a szalonnát apró kockára vágjuk, majd kipirítjuk.

A tésztát sós, forrásban lévő vízben, főzzük ki, szűrjük le, majd a szalonna zsírjával keverjük össze. Halmozzuk rá a túrót, a tejfölt, a szalonnát, és 160 fokos sütőben melegítsük össze őket.

 

Harcsapaprikás túrós csuszával

Harcsapaprikás túrós csuszával

 

 

Egy másfajta harcsás receptet itt találnak.

A teljes videóreceptet itt találják.

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Harcsapaprikás túrós csuszával, teljes szöveges recept
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.