Hekkfilé tökmagos, szerecsendiós tökpürével

A hekkfilé tökmagos, szerecsendiós tökpürével recept hozzávalói

4 dkg tökmag, 5 dkg füstölt szalonna, 50 dkg burgonya, 50 dkg tök, 2 dl tejszín, 1 csomag petrezselyemzöld, 80 dkg tengeri hekkfilé, só, bors, szerecsendió, 10 dkg vaj

Hekkfilé tökmagos, szerecsendiós tökpürével, a kép illusztráció, forrás: Pixabay, Quique képe a Pixabay -en.

Hekkfilé tökmagos, szerecsendiós tökpürével, a kép illusztráció, forrás: Pixabay, Quique képe a Pixabay -en.

 

A hekkfilé tökmagos, szerecsendiós tökpürével recept elkészítése

 

No ez persze nem a balcsi hekkfilé, mert olyan nincs is. Tengeri hekkfilé, az van. Az igazi trouvaille azért nem a halban rejtőzik ma, és természetesen ez is egy Európa és a világ ízei magyarul recept. Többet itt és most nem árulunk el, nézzék meg, hogyan készül, és természetesen készítsék el Önök is így otthon!

Most azzal kezdünk, hogy a tökmagot zsiradék nélkül megpirítjuk, majd durvára vágjuk. Közben a szalonnát kis kockákra szeleteljük, utána ezt is kipirítjuk, végül pedig leszárítjuk.

Feltettünk közben vizet forralni, ebben a sós vízben puhára főzzük a megtisztított burgonyát, valamint a tököt. A tejszínt puhulás után adjuk hozzá, majd fűszerezzük szerecsendióval, illetve sózzuk, borsozzuk. Ezután pürésítjük, és melegen tartjuk.

Ahogyan a bevezetőben említettük, a halfiléket a szokott módon fűszerezzük, majd roston megsütjük, ebből a szempontból semmi extra nem történik. A petrezselymet durvára vágjuk, és forró vajon megpirítjuk. A tengeri hekkfiléhez aktuális árat itt találnak.

A tálaláskor a halat ízlésesen megszórjuk a petrezselyemmel, a kisütött szalonnát pedig a tökmaggal együtt a püré tetejére tálaljuk. Kipróbálják, ugye?

 

Egy másfajta, de szintén alapvetően egyszerű tengeri hekkfilé receptet itt találnak, nézzék meg ezt is!

 

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Ha megtetszett a recept, de akkor is szeretne egy jó sütit készíteni, amikor kevés az ideje? Egyszerű, gyors sütirecepteket is talál itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában, nézzen körül És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Jó étvágyat kívánunk!Comments are closed.