Hévízi harcsaragu

Hozzávalók, hévízi harcsaragu

  • 40 dkg harcsa
  • 10 dkg ikra
  • 10 dkg haltej
  • 10 dkg gomba
  • 5 dkg vöröshagyma
  • 1 dl fehérbor
  • fél csomag kapor
  • 1 dl tejszín
  • 5 dkg citrom
  • ecet
  • 0,5 dl olívaolaj
  • 50 dkg burgonya
  • őrölt bors
  • fél csomag petrezselyemzöld
  • cukkini
  • fokhagyma
  • bacon szalonna

 

Hévízi harcsaragu, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

Hévízi harcsaragu, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

 

A hévízi harcsaragu elkészítése

 

Ne hagyjuk magunkat befolyásolni senkitől, a hal, a harcsa, netán az afrikai harcsa finom, egészséges, tápláló. És itt egy újabb recept hozzá!

Hagymát apróra vágunk, és olívaolajban üvegesre hevítünk. Cikkekre vágott gombát, cukkinit adunk hozzá, kevés sóval, borssal ízesítjük. Ezután hozzákerül a kockára vágott hal, majd a kapor, és így együtt pároljuk. Ha szeretjük az ikrát, egy kis fehérborral roppanóssá tehetjük. Afrikai harcsához aktuális árat itt találnak.

Köretként a burgonyát fokhagymával megpirított baconszalonnára tesszük, és hagyjuk így együtt megpirulni az összetevőket. Tálalásnál ne feledjük a citromot, ez minden halételnél fontos, valamint kevés kaprot is tehetünk hozzá. A burgonyához petrezselyemzöld dukál, és íme, már el is készültünk egy fenséges harcsaraguval.

Ha szeretnének még böngészni további halas, esetleg rákos, kagylós receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Reméljük, találnak majd újdonságot, és el is készítik. Jöjjenek holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!
(20030827)

Cím
Recept neve
Hévízi harcsaragu
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.