Indiai módon készült currys, narancsos sügér

Az indiai módon készült currys, narancsos sügér recept hozzávalói

  • 80 dkg tengeri sügérfilé,
  • késhegynyi curry,
  • 2 dl tejszín,
  • 1 dkg mazsola,
  • 2 evőkanál keményítő,
  • 1 db citrom,
  • 1 dl fehér bor,
  • 2 db narancs
Indiai módon készült currys, narancsos sügér, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

Indiai módon készült currys, narancsos sügér, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

 

Az indiai módon készült currys, narancsos sügér recept elkészítése

 

Európa és a világ ízei magyarul, most, ha már indiai kirándulást teszünk, természetesen a fűszerezés kerül előtérbe. Nem mindegy persze az alapanyag, de az indiai konyha alapvető jellemzője a fűszerek varázslatos használata. Nézzék meg, mire gondoltunk, és természetesen készítsék is el így otthon!

Azzal kezdünk most, hogy a tengeri sügérfilét vajon megsütjük, így rögtön kapunk egy speciális ízt. A currys, narancsos mártást a sügér visszamaradt vajas zsiradékában készítjük el, így egyetlen ízt sem veszítünk el, sőt. A sügér aktuális árát itt találja.

Tehát, a visszamaradt zsiradékon a tejszínt felforraljuk a mazsolával, curryport adunk hozzá, majd a keményítővel besűrítjük. Arra figyeljünk, hogy a curry igen intenzív fűszer, nem kell belőle sok. És persze csoda színt is kapunk általa. Végül ízesítjük még citrommal, és hozzátesszük a narancsokból készített filéket, mindezt az utolsó fázisban. Tényleg ennyire egyszerű, készítsék el feltétlenül!

Ha szeretnének még böngészni további halas, esetleg rákos, kagylós receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Reméljük, találnak majd újdonságot, és el is készítik. Jöjjenek holnap is!

 

Kattintson ide egy másik, curryvel ízesített receptért!

 

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha szeretnének még válogatni húsos receptek között is, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!Comments are closed.