Juhászné pontypörköltje

A juhászné pontypörköltje recept hozzávalói

  • 1 db ponty,
  • 15 dkg zalai rák,
  • 0,5 dl olaj,
  • 5 dkg hagyma,
  • 10 dkg zöldpaprika,
  • 2 dkg pirosarany,
  • 10 dkg füstölt szalonna,
  • 10 dkg gomba,
  • gyufa 20 dkg tészta,
  • 25 dkg túró,
  • 2 dl tejföl
Juhászné pontypörköltje

Juhászné pontypörköltje

 

A juhászné pontypörköltje recept elkészítése

 

Nos ez az a recept, amire azt szokták mondani, hogy kerül a csizma az asztalra. Merthogy egy juhász feleségétől, a szép juhásznétól nem feltétlenül halreceptet várnánk. De az élet képes bárkit megtréfálni, ez bizony a szép juhászné pontypörköltje. Nézzék meg, és készítsék is el így!

Szalonnát üvegesre hevítünk, finomra vágott hagymát, felkockázott paprikát teszünk hozzá. Ez adja a pörkölt szaftját. Rászórjuk a pirospaprikát, azonnal felengedjük vízzel, és megsózzuk.

A halat irdaljuk, nagyobb kockákra felvágjuk, megszórjuk sóval, s rárakjuk a pörköltalapra. Amikor a hal már majdnem jó, beletesszük a gombát, hagyjuk együtt párolódni. Tálalásnál a tésztára kerül a túró, mellé a pontypörkölt. Paradicsommal, paprikával és zalai rákkal díszítjük. A pontyhoz aktuális árat itt találnak.

Ha szeretnének még böngészni további halas, esetleg rákos, kagylós receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Reméljük, találnak majd újdonságot, és el is készítik.

 

Itt pedig ajánlunk egy teljesen más típusú pontyreceptet, nézzék meg ezt is!

 

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Juhászné pontypörköltje
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.