Juhászné pontypörköltje

Hozzávalók, Juhászné pontypörköltje

  • 1 db ponty,
  • 15 dkg zalai rák,
  • 0,5 dl olaj,
  • 5 dkg hagyma,
  • 10 dkg zöldpaprika,
  • 2 dkg pirosarany,
  • 10 dkg füstölt szalonna,
  • 10 dkg gomba,
  • gyufa 20 dkg tészta,
  • 25 dkg túró,
  • 2 dl tejföl

 

Juhászné pontypörköltje

Juhászné pontypörköltje

 

A Juhászné pontypörköltje recept elkészítése

 

Szalonnát üvegesre hevítünk, finomra vágott hagymát, felkockázott paprikát teszünk hozzá. Ez adja a pörkölt szaftját. Rászórjuk a pirospaprikát, azonnal felengedjük vízzel, és megsózzuk.

A halat irdaljuk, nagyobb kockákra felvágjuk, megszórjuk sóval, s rárakjuk a pörköltalapra. Amikor a hal már majdnem jó, beletesszük a gombát, hagyjuk együtt párolódni. Tálalásnál a tésztára kerül a túró, mellé a pontypörkölt. Paradicsommal, paprikával és zalai rákkal díszítjük. A pontyhoz aktuális árat itt találnak.

Ha szeretnének még böngészni további halas, esetleg rákos, kagylós receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Reméljük, találnak majd újdonságot, és el is készítik. Jöjjenek holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Juhászné pontypörköltje
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.