Kagylóragu hagymával, paradicsommal

A kagylóragu hagymával, paradicsommal recept hozzávalói

10 dkg hagyma, 4 db paradicsom, 2 csomag petrezselyem, 1 dl fehér bor, 5 dkg vaj, 0,5 dl tejszín, só, bors, fokhagyma, kenyér, 1 db citrom, 40 dkg kagylóragu

Kagylóragu hagymával, paradicsommal

Kagylóragu hagymával, paradicsommal

 

A kagylóragu hagymával, paradicsommal recept elkészítése

 

Használhatnak héjas fekete kagylót is ennél a receptnél, ahogyan mi tettük, de kagylóhúst is, természetesen. Arra figyelni kell, hogy héjas kagyló esetén mosás után először lefedve főzzük pár percig, hogy a kagylók kinyíljanak. Az tény, hogy a héjas verzió egyrészt látványosabb tálaláskor, másrészt pedig természetesen nem ugyanaz az ízhatás. De, nem befolyásolunk senkit, kinek hogy és mivel tetszik, úgy készítse el!

A kockára vágott szalonnát kipirítjuk. Hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, fokhagymát, sok petrezselyemzöldet, kagylóhúst. A kagylóraguhoz aktuális árat itt találnak. Fűszerezzük, majd fehérborral, tejszínnel ízesítjük, beforraljuk. Pirított fehér kenyérrel tálaljuk.

Ha szeretne még válogatni sok-sok halas, rákos, kagylós recept közül, kattintson ide. Nézzen körül a Mit főzzünk ma? recepttárában, és válasszon receptet meg. Meg holnaputánra. És azutánra.

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Kagylóragu hagymával, paradicsommal
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.