Kagylóragu konzervből kicsit másképp

A kagylóragu konzervből kicsit másképp recept hozzávalói

2 db közepes vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 25 dkg lazac, 1 csomag borsmentalevél, 1 csomag bazsalikom, 80 dkg paradicsomhús, 4 db kagylókonzerv, 4 evőkanál olívaolaj, 2 dl prosecco (habzóbor), 1 db narancs, 1 db citrom, késhegynyi sáfrány, só, bors, pirított kenyérszeletek

Kagylóragu konzervből kicsit másképp

Kagylóragu konzervből kicsit másképp

 

A kagylóragu konzervből kicsit másképp recept elkészítése

 

Van néhány ilyen receptünk, ami a konzervek felturbózásáról szól. Biztonság kedvéért felhalmozunk konzerveket, aztán rájövünk, hogy nem szeretnénk kienni csak úgy a tartalmát. Ugye Önök is jártak már így? Nos, itt a megoldás. Nézzék meg, próbálják ki! Azért belecsempésztünk egy kis lazacot is a történetbe...

Kihasználjuk, hogy a kagylót olajban teszik el, és beleöntjük az olajat egy serpenyőbe, majd  erre kerül a lazac. Közben kenyeret pirítunk. A kagylókonzervhez aktuális árat itt, a lazachoz pedig itt találnak.

Amikor elkészül a lazac, kivesszük a serpenyőből, és elkészítjük a ragut benne. Lepirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, fokhagymát, a leszárított, összevágott bazsalikomot, paradicsomot, kevés sót teszünk bele, majd a kagylókonzerv következik.

Ezután kerülnek hozzá a fűszerek, majd a narancshéj és a citromhéj, egy csipetnyi sáfrány, végül a prosecco. A pirított kenyérre kerül a lazac,  majd a ragu. Passzol hozzá egy remek muskotály.

Ha szeretnének még böngészni további halas, esetleg rákos, kagylós receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Reméljük, találnak majd újdonságot, és el is készítik. Jöjjenek holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Kagylóragu konzervből kicsit másképp
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.