Kárász thai módon elkészítve

A kárász thai módon elkészítve recept hozzávalói

4 db, egyenként 35 dkg körüli kárász, 1 db lime, 1 gerezd fokhagyma, 2 szál újhagyma, 30 ml thai vörös curry paszta, 6 dl kókusztej, 20 dkg jázminrizs, banánlevél (ha nincs, megteszi az alufólia is), tengeri só

Kárász thai módon elkészítve

Kárász thai módon elkészítve

 

A kárász thai módon elkészítve recept készítése

 

Mivel Thaiföldön nem őshonos hal a kárász, ők tengeri halakat sütnek így, sügérféléket általában. Ha Önök is inkább tengeri halat választanak, a sót el lehet hagyni. Nem csak halakat, hanem húsokat is lehet így sütni. A banánlevél nem ég el egykönnyen, viszont sokkal jobban sül benne az étel, mint az alufóliában, amiben inkább párolódik.

Tisztítsuk meg a halakat, bőrét sűrűn irdaljuk be, hogy a szálkákat elvágjuk. Dörzsöljük be a hasüregüket a sóval és tegyük rá a banánlevelekre. A lime felét szeleteljük fel vékonyra a fokhagymával együtt, tegyük bele a szeleteket a halon vágott résekbe. A kárászhoz aktuális (vigyázat, szezonális!) árat itt találnak. A sügérhez aktuális árat itt találnak. De: alapvetően ez egy balatoni kárász recept, ha tehetik, ezzel készítsék:).

A maradék lime levét facsarjuk ki, héját reszeljük le, keverjük el a curry pasztával, az újhagymával és a kókusztejjel. Kanalazzuk a halainkra. Gondosan csomagoljuk be a halakat a levelekbe, 15-20 percre tegyük a grillre. Ha megsült éles késsel bontsuk ki a levél fogságából és ehetünk is.

A köret elkészítése nagyon egyszerű, másfélszeres sós vizet forraljunk fel, majd öntsük bele a rizst, gyakori kevergetés mellett forraljuk fel. Ha ez megtörtént, fedjük le, vegyük a lángot takarékra és hagyjuk, hogy a rizs beszívja a nedvességet. Azonnal fogyasztható. Természetesen ha a szabadban grillezünk, a rizs helyett más köret után kell néznünk. Bagett, fóliás burgonya jöhet szóba, de itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában is találnak ötleteket.

Ha kedvet kaptak a halakhoz, és tény, hogy ezért mi mindent megteszünk, akkor itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában böngészhet további halreceptek között. Várjuk vissza holnap is, nézzen körül nálunk nap mint nap!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Kárász thai módon elkészítve
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.