Kaukázusi kefírben párolt harcsa

A kaukázusi kefírben párolt harcsa hozzávalói

60 dkg harcsa,
2 dl kefír,
2 dl tejföl,
kakukkfű,
50 dkg burgonya,
1 csomag petrezselyem,
3 szál póréhagyma,
5 dkg vaj,
kapor

 

Kaukázusi kefírben párolt harcsa

Kaukázusi kefírben párolt harcsa

 

Ma kaukázusi kefirt és szürkeharcsát választottam ehhez az ételhez, de bármilyen más halból, pl. tőkehalból, balatoni fogasból, pontyból is el lehet készíteni. Ahogy azt már megszokhatták a Mit főzzünk ma? oldalon, jönnek a konkrétumok, melyik halfajtához mennyiért lehet hozzájutni.

 

A kaukázusi kefírben párolt harcsa recept elkészítése

 

A harcsát besózzuk, és az egyik felmelegített serpenyőben elősütjük. A burgonyát én már előre megfőztem. Vajat olvasztunk, kaprot teszünk a vajhoz, belerakjuk a burgonyát. Nagyon jó íze lesz!

A póréhagymát felvágjuk, hozzáadjuk a halhoz. A kefirt is beletesszük. Ne ijedjenek meg, a kefir először szét fog esni, de elárulok egy kis titkot: ha pici tejszínt tesznek bele, hamarabb visszanyeri a sűrűségét, és egy sűrű mártást kapunk. Tálalásnál koktélparadicsommal és kaporral díszítjük. Gyors, egyszerű: egy igazi legényétel.

Itt találnak egy másik gyors, egy (max. kettő) serpenyőre hangolt receptet!

Itt pedig egy olyan halas receptet találnak, amit videóval együtt tudnak használni, azaz, nagyon röviden: mozdítható kütyü, tablet, telefon ki a konyhába, és együtt lehet főzni a szakácsokkal. Hibalehetőség nulla, mert minden munkafolyamat visszanézhető. Használni fogják, ugye? No, de itt a lényeg, tessék ránézni!

Ha pedig szeretnének még böngészni további halas, esetleg rákos, kagylós receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Reméljük, találnak majd újdonságot, és el is készítik. Jöjjenek holnap is!

Jó étvágyat kívánok!

Cím
recipe image
Recept neve
Kaukázusi kefírben párolt harcsa
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.